Какво трябва да знаем, когато купуваме кола

32
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Какво трябва да знаем, когато купуваме кола

Жените се интересуват все повече от техническите характеристики на една кола, отколкото от нейната визия и атрактивност

Тенденцията да се доверяваме единствено на старите коли, притиснати от ограничените си финанси, ни създава проблеми непрекъснато. Не са малко и новите скъпи коли, които забелязваме навън.

Нова кола или втора употреба?
Малко са хората, които плащат за нова кола в брой. В повечето случаи лъскавите возила се продават на лизинг. Това оскъпява крайната цена с около 6 %, предупреждават специалистите. Стойността на новата кола рязко пада след първите няколко години, като обезценяването е с близо 60%.
Старата кола ви спестява много пари, но тук всичко е на късмет. Може да се наложи да дадете луди пари за ремонти и пак няма гаранция, че харчовете по нея ще спрат. Преди да купите кола втора употреба, трябва да я тествате основно в сервиз и то не в случаен. Доверете се на препоръчан монтьор, който ще й обърне сериозно внимание и ще ви посъветва безпристрастно.

Разход гориво и еко-грижа
Малките автомобили горят по-малко, за разлика от мощните возила, които отчитат голям разход на гориво. Те замърсяват въздуха повече и бъркат по-надълбоко и в без това поизтънелия ви джоб. Когато карате колата си в градски условия, тя гори повече. Имайте предвид това, когато избирате кола.

Дизел или бензин
Дизелите горят по-малко, създават повече шум и са по-мудни. Колите, които са на бензин, имат по-висок разход на гориво и ви излизат по-скъпо, но са по-мощни и тихи. Посъветвайте се със специалист по този въпрос. Много важно е с каква цел си купувате кола – за ежедневна употреба, за дълги пътувания извън града или само за градско. Разликата все пак не е голяма, защото цените се изравниха.

Автоматик или с ръчно предаване
Ръчното предаване е по-безопасно, смятат експертите. Това се дължи на по-надеждните характеристики. Автоматиката оскъпява един автомобил, ремонтът струва повече, но се кара по-лесно. Колите с автоматично предаване имат по-висок разход на гориво, но са по-подходящи за шофиране в рамките на града.
share button