Рецепта за Чийзкейк бисквитки | Седмица на плодовете от Вкусно с Йоли | Меню на седмицата | Работещо момиче

3
Добави коментар

Порции:

Продукти:
2 пакетчета българско натурално и безсолно крема сирене
3/4 ч.ч. захар
125 г полутечно масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 пакет чаени бисквити
пресни череши

Приготвяне:
Представям ви едни изключително вкусни сладки. Меки и сочни вътре, а същевременно хрупкави отвън. Черешите ги правят свежи, а вкусът на чийзкейк просто се разлива по небцето.

С миксер разбъркайте сиренето, маслото и захарта. Прибавете яйцето, ванилията, солта и лимоновата кора. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете при сиренето. Разбъркайте. Трябва да получите меко и лепкаво тесто, което по-скоро прилича на кексово. Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер. Преценете сами дали да са на фини трохи или на по-едри. Лично аз обичам да са по-едри за да хрупкат след изпичането. Препоръчвам ви някакви чаени бисквити с мед, много е ароматно с тях. Разбира се, може да им добавите ядки или да ги замените с какаови.
С лъжичка оформете топче от тестото и го сложете в бисквитените трохи. Оваляйте го в тях. По същият начин оформете цялото тесто.
Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. Аз ги сложих върху оризови подложки, които са специално за бисквити и са ядливи. Почистете черешите от костилките и във всяка сладка сложете по едно плодче като натиснете леко навътре. Предпочетох да използвам сурови плодове, а да не ги обработвам термично, както е в оригиналната рецепта.
Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* за около 15-20 мин. или докато добият приятен загар. Можете да замените българското крема сирене с някакво друго, както и да овкусите тестото с други аромате. Да ви е сладко!

Рецептата е предоставена от Вкусно с Йоли