Мансарда с оригинален дизайн

17
Добави коментар

05.07.2011 г.

Вижте как собствениците на малката мансарда, която се простира на площ от 56 кв. метра, са я преобразили,  приспособявайки я като уютно кътче с приятна атмосфера. Само за месец и половина те напуснали предишното си жилище – апартамент от 150 кв.м , за да се настанят в кокетната мансарда, обзаведена в стил ар нуво.

Мансарда с прекрасен панорамен изглед

Преди цялостната реконструкция,  помещението  е представлявало традиционна тристайна мансарда. Последният ремонт е бил преди години, което се подразбира от окаяния вид на стаите. Главната причина, поради която собствениците са решили са купят мансардата, е било привлекателното местоположение и красивите панорамни гледки. Сградата, в която се помещава, се намира на главна улица в Хамбург, в близост до църквата “Св. Михаелис“ . Разположението на мансардата е изключително атрактивно, особено за любителите на природни пейзажи, тъй като предлага очарователна панорамна гледка към река Елба и пристанището.

Всекидневна стая с много стил

След основния ремонт и санирането на стените не е останало и помен от предишното състояние на помещението. Разпределението на стаите е съхранено в същия им вид. Добавени са единствено дървени греди, които са ефектен декоративен детайл към интериора на всекидневната стая. При обзавеждането на стаите интериорните дизайнери са наблегнали на концепция, която поддържа семплите и изчистени форми. Интериорите на всички стаи са посветени  изцяло на белия цвят, който освен че им придава свеж вид, увеличава визуално пространството. Във всекидневната стая са разположени вградени шкафове и бюфети, които помещават музикални уредби, DVD и  CD плейъри. Мебелите са с плъзгащи се врати и са също в бял цвят. За да се спести повече пространство, дизайнерите са използвали ефектен трик: на тавана е монтиран прожектор, така че една от стените практично служи и като телевизионен екран.

Оригинален детайл

Във всекидневната стая са разположени стълби, които водят към терасата. Вместо стандартен таван, архитектите са предпочели покривнта повърхност към терасата са е с отвор. Нестандартният  му дизайн впечатлява с формите си, които са вълнообразни. Границата между двете помещения се слива и те стават полупреходни.

Стръмни стълби

Имайки предвид малкото помещение и ограниченията, които то налага, архитектът, работещ по този проект, е използвал малка хитринка – увеличил е наклона на вътрешните стълби, за да може да спести място, като по този начин се увеличава жилищната площ. Първоначално стръмните стълби с острите форми на дизайна си изглеждат като екстремно приключение, но те са напълно обезопасени с устойчиви стоманени парапети.

Мансарда с тераса

Качвайки се по стръмните стълби, се стига до терасата, която разполага с огромен брой прозорци. През тях се откриват величествени гледки от красивия Хамбург. Съвсем ясно оттук могат да се видят корабите, плаващи по Елба.

Баня със семпъл дизайн

Малката и кокетна баня също е обзаведена в нюансите на белия цвят. Стените и подът й са покрити с бели мозаечни плочки. Единствен цветен акцент се поставя от етажерката за кърпи и вратата на вградения шкаф, които са изработени от дървен материал.