Сватбена фотография – съвети и идеи

1
Добави коментар
siventbg
siventbg

8 съвета за перфектни сватбени снимки

Със своята красота и приповдигнатост сватбеният ден е сред най-щастливите дни в живота на хората. За да запазим спомена във времето е важно да наемем добър фотограф-професионалист, който да се погрижи за запечатването на най-красивите моменти от празненството.

Мислили ли сте колко по-добър ефект можете да постигнете, ако имате до себе си човек, който да улови всички забавни моменти през целия ден, а не само в ритуалната зала и ресторанта? Такъв човек може да бъде всеки гост или приятел, който има поне малко познания във фотографията и който би откликнал на вашите нужди. Получаването на страхотни снимки от сватбения ден обаче изисква известни усилия и добро планиране. Ние събрахме няколко съвета за тези хора, които ще им помогнат в създаването на уникални снимки от сватбеното празненство.

1. Планирайте предварително!

Изключително важно е да имате план за действие. Говорете с младоженците и изчистете всички детайли преди самата сватба и стила, който те искат да постигнат. Вашата задача не е просто да правите снимки, а да покажете красотата на целия ден в стила на младоженеца и булката. Ако е възможно, посетете всички места, през които ще мине сватбеното шествие и присъствайте на репетицията, за да разберете всички подробности за церемонията. Ако не живеете в същия град, пътувайте по-рано така, че да пристигнете преди всички и да се запознаете с обстановката. Времето ви ще е ограничено и няма да е лесно да накарате едновременно превъзбудена и най-вероятно леко пийнала група от хора да се съберат заедно и да гледат в една посока едновременно. Като изчистите предварително всички детайли с младоженците и посетите местата, през които минава сватбата, ще си спестите много нерви и време.

2. Направете лист с желани снимки

Ако заедно с младоженците сте избрали различните места, пози и гости, с които искат да се снимат, ще си спестите много време и ще бъдете сигурни, че сте направили точно такива снимки, каквито младото семейство иска за своя албум.

3. Намерете си помощник

Помолете някой приятел или член от семейството, който да ви помага при правенето на общи снимки и да организира хората. Често шумотевицата около сватбите и приповдигнатото настроение означават, че вашият глас и инструкции няма да бъдат чути и това може да доведе до загуба на време и чуство на разочарование. Помолете влиятелен член на семейството за помощ в събирането на хората и вслушването във вашите инструкции. Това ще ви спести време, но също и ще намали вашия стрес.

4. Изключете звука на фотоапарата

След церемонията това не е от такова голямо значение, но преди и по време на службата щракането и досадните звуци ще изнервят всички.

5. Детайли, детайли, детайли…

Снимки на булката докато се приготвя, роклята от всички страни, аранжирането на букета, пръстените, свидетелството за венчавка и самото подписване са все част от големия ден. Не пропускайте да направите тези допълнителни снимки. Младоженците след това ще ви благодарят!

6. Слейте се с тълпата

Трябва да бъдете самоуверени по време на официалните снимки, но след това се опитайте да се слеете с тълпата. Най-добрите снимки са естествените снимки, които могат да бъдат направени само, когато хората не знаят, че ги снимате.

7. Сменяйте ъгъла

На практика при груповите снимки може да бъде трудно да заснемете всички, но ако застанете на балкона или намерите друго високо място, щи ви се отдаде уникална възможност да заснемете всички и да уловите приятната атмосфера на радост и суетене. Снимайте едновременно от различин ъгли и ще създадете оригинални снимки за сватбения албум.

8. Забавлявйте се и се усмихвайте

По този начин ще извлечете най-доброто от всеки, на когото правите снимка. Сватбата е голямо събитие и празненство. Не забравяйте това и вашата работа ще бъде много по-лесна.

Надяваме се, че сме ви помогнали да направите най-добрите сватбени снимки. Сватбите могат да бъдат трудни за заснемане, но спазвайте съветите, бъдете уверени и ще създадете най-прекрасните снимки за сватбения албум. Не забравяйте да превърнете няколко от най-добрите снимки в красив плакат или картина, които да подарите на младоженците и който ще запази спомена за най-щастливия ден, всеки път щом погледнат към стената в своя дом.

Вижте още и:

Печат върху канаваца за подарък и декорация

Как да създадем произведение на изкуството от снимка?

Използването на канаваца за декорация на дома

Канаваца или изящна снимка: вие също можете да създавате изкуство