Как се създава уеб сайт?

2
Добави коментар

Как се създава уеб сайт?

Как се създава уеб сайт?  Сигурно много от вас са се чудили по този въпрос. Има много и различни начини да създадете сайт, но първото нещо, което трябва да знаете, е че създаването му въобще не е лесна работа. 

За да създадете сайт трябва да знаете на каква тема ще бъде той, и какво искате да кажете на читателите чрез него. Създаването му има 3 основни фази – Проучване, Планиране на сайта и най-важната – Създаване на сайта. Повече по темата за фазите при създаване на сайт може да намерите в статията ми  : Какво да направя преди да създам уеб сайт ? .  

Следва да си изберете  програма с която да създадете сайта си. Ако те първа навлизате в сферата на уеб дизайна лично аз ви препоръчвам Web Page Maker. Програмата разполага с лек и удобен за работа дизайн. Въпреки че няма кой знае какви възможности, някои от версиите и разполагат с безплатни темплейти (шаблони) на сайтове. Ако пък искате нещо „по така“ и сте малко по напреднали в уеб дизайна, може да изберете Adobe Dreamweaver (лично мое мнение). 
При създаването на сайта се старайте той да има лек и практичен дизайн. Нека посетителя да може да се ориентира в него. Ако сайта ви е труден за навигация, повечето от посетителите няма да разберат какво искате да им кажете чрез него. Старайте се основната информация, която искате да бъде забелязана, да бъде разположена на началната страница на сайта ви.

Важна част след създаването на сайта ви е той да има добра поддръжка. Постарайте се  да му намерите добър хост и домейн. Обновявайте информацията в сайта си, редактирайте грешките в дизайна си и най-вече се старайте той да бъде добре оптимизиран. Под оптимизиран имам в предвид да се показва на челно място в търсачките (google,yahoo и пр.). Добрата оптимизация ще ви доведе повече посетители.

Е това е общо взето по темата : Как се създава уеб сайт. Няма да ви е лесно при създаването му, но помнете, никога не се отказвайте. Очаквам коментари по темата и ако има някакви въпроси – питайте, с удоволствие ще ви отговоря.