Как да изберем подходящи сенки за очи?

2
Добави коментар
Neznam.bg
Neznam.bg

Как да изберем подходящи сенки за очи?

Избирането на правилния цвят сенки е важно за постигането на точната визия. Може да искаш да придадеш на очите си драматичен, опушен вид за вечерно парти или пък по-естествен, неутрален вид, подходящ за ежедневието. Намирането на точния цвят за теб зависи и от цвета на очите ти. Обикновено се използва контрастен цвят, така че очите да изпъкнат. Освен това има и различни видове сенки – стик, прахообразни, кремообразни.

 

Изпробването на сенки е най-добрият начин да разбереш кои цветове са най-подходящи за теб. Повечето големи магазини имат тестери, чрез които може да прецениш дали даденият цвят те устройва. Освен това може и да се допиташ до мнението на продавач-консултантите.
Избери формат. Прахообразните сенки придават мек, естествен вид. Но ще ти е нужна малка четчица, с която да поставяш сенките, или апликатор. Стик сенките осигуряват по-прецизно покритие на клепача. Може и да използваш сенки, които включват четчица, подобна на тази при гланцовете.
Избери цвета. Търси средно тъмни цветове – не твърде светли или пък твърде тъмни, защото няма да може да ги ползваш всеки ден. Неутралните нюанси като бежово, кафяво и сиво отиват на повечето очи. За драматичен поглед, пробвай с металически цветове, които са подходящи за малките очи. Очите може да изглеждат по-големи и със сенки в златистата гама. Ако искаш кафявите ти очи да изглеждат още по-кафяви, използвай сини сенки. А ако имаш пъстри очи и искаш зеленият цвят да изпъкне, ползвай лилави или зелени нюанси.
Нанеси по-тъмен цвят точно под извивката на клепача, ако искаш очите ти да не изглеждат толкова дълбоки. Постави сенки в бяло или слонова кост точно под веждите, за да изглеждат очите ти по-отворени и широки.