Бира за жени?!

37
Добави коментар
modeya
modeya

Преди 4 години   |

От БГтатко

 

fСПОДЕЛИ

Tweet

По принцип, когато сблъскаме двете концепции за бира и жени, най-вероятно се сещаме за разсъблечените мацки от бирените реклами или за онази жена, която е само на една бира разстояние от това да се решим да я заговорим.

А може дори и за жената, която бихме заговорили едва след като си изпием бирените очила…

От Молсън Курс, една от най-големите пивоварни в света, обаче явно мислят различно за тези иначе несъвместими понятия, и са решили да ги доближат значително.

Кристи Маккрийди, комуникационен директор в “Молсън” споделя: „Жените са важна част от бъдещето на бирената индустрия и не могат повече да бъдат игнорирани. Трябва да възстановим репутацията на бирата сред жените и затова произведохме продукт специално за тях“.

Дали това наистина е така, бъдещето ще покаже, но е факт, че тази есен компанията планира да лансира нова марка бира на британския пазар, която е „скроена“ специално за нежния пол.

Женската бира ще се нарича “Аниме” (Animée). Пивото има светъл, блестящ цвят с прецизно филтрирани тонове и ще се разпространява под три не особено мъжествени варианта: Ярка чистота (clear filtered), Свежа роза (crisp rose) и Пикантен лимон (zesty lemon).

Целта на новата марка е да преодолее предубеждението, че за жените всички бири изглеждат еднакво и имат еднакъв вкус.

Очевидно процентът на жените, които консумират бира е нисък, защото предпочитат да пият по-малко удебеляващи напитки. “Аниме” обаче има малко калории, свежа е и е вкусна, и поради това от “Молсън” са уверени в успеха си на пазара и в бъдещето на „женската“ бира.

Стига, разбира се, това да не увеличи броят на бирените кореми сред жените, БГтатко няма нищо против.