Откриване на зала „Армеец Арена“

35
Добави коментар

През следващите няколко дни темата за новата мултифункционална спортна зала в София ще ни залива от всички възможни места. Кулминацията на всенародните тържества ще е в събота, когато тя ще бъде официално открита от Бойко Борисов. В тази връзка ви предлагаме нашето предположение за основните теми, които ще бъдат засегнати в речта на премиера. Ако имате допълнение, форумът под текста ви чака…К.

Здравейте,

Няма да ви лъжа – много ми е приятно да съм тук днеска. Заради ей такива неща приех да съм министър-председател. Щото иначе не е лесно. Приятели не са ми останали, знаете. Един мач не мога на спокойствие да изиграя – горе на Бистрица вече кебапчета и бира продават, като идвам да ритам. Отвсякъде лаят като кучета по мене – отляво Станишев, отдясно Костов, Доган се хвърля и хапе по петите… Но ние не им се даваме (викове от тълпата „Браво“, „Само така“ и „Дръж се, Бойко“).

И не само, че не им се даваме, но и вижте (оглежда се, за да посочи) – строим. Вижте каква зала сме направили – и отвън красива, и отвътре блести. Като идват чужденците от летището ще се обръщат да питат: „Това какво е?“. В „Дружба“ им затворихме, да не си показваме грозотиите, тука ще им отворим, да гледат. Ей на, Борис (тупа по рамото президента на Сърбия Борис Тадич) ми каза преди малко, че ако можел и той щял да вдигне нова в Белград, ма там сега други грижи имат, военнопрестъпници още хващат.

Едно време като основавахме каратето тука, всичко това – бойни изкуства беше забранено. Криехме се по мазетата да тренираме. Идваха преди тука при мене от манастира Шаолин, монасите. То няма една зала като хората да ги поканиш една демонстрация да направят. С това дето построих тука можем световно първенство да организираме. Олимпиада. Е, Нейков е тука да каже – какво направиха тройната коалиция за спорта. Нищо и половина. Ама той спорта е за мъже, ама от тия дето харесват жени, а не като техните.

Тия, дето лаят отляво и отдясно, като толкова ги разбират нещата, защо не построиха такава зала. Айде, държавата не можаха да оправят, забатачиха я. Престъпниците не фанаха, пускаха ги. Една заличка барем защо не построиха ми кажете?! Гагаузов цял дворец си вдигна в центъра, Росен още не може да се оправи по коридорите там (сочи Плевнелиев). Сигурно още има скрити договори някъде, дето не можем да намерим.

И това не е сичко. Догодина, като тръгнеш от тука – от „Цариградското шосе“, ще може да стигнеш ча-а-а-к до Бургас, само по магистрала. Ако не бяхме ние, ако не беше ГЕРБ, щяхме още 50 години да се дрънкаме по дупките до морето. Ако Плевнелиев не беше дал зор, щяха още да се ритат по кокалчетата кой да открадне повече и да не свърши никаква работа. Разпадали се магистралите. Ми как няма да се разпадат бе, всичко окрадоха! И като ги оправяме, пак ние виновни.

Сега се опитват да ни спрат. Вотове на недоверие някакви, всеки месец по един. Казах им – въобще не държа да ви влизам в игрите. Ако искате пак Станишев и Доган, сваляйте ме. Дет се вика, доволен ще си тръгна. Само тая спортна зала да беше, пак щеше да ми топли. Защото последните две години бяха трудни, но ние издържахме. Всичко около нас се срути. Вижте Гърция – ще се избият по улиците. Нямат пари да си плащат заплатите. Уволнения, съкращения, вдигане на данъците, зор, зор, зор. Тука нещо да сте усетили? Няма и как, защото си вършим работата.

Ето миналата седмица Мудис ни вдигна рейтинга. В цяла Европа ни дават за пример. Доскоро ние гледахме тях да ни кажат как се правят нещата, днес вече е обратното. При тройната коалиция ни бяха изхвърлили на… да не казвам къде. А днес ни дават за пример. Дянков го дават по CNN, Euronews, по най-големите и авторитетни телевизии и вестници да дава акъл на Европа как да си върже бюджета. Я ела тука, бе, Дянков. Стани да те видят хората. (Сияещ, Дянков застава до Борисов). Ето го, бе – най-добрият финансов министър в Ев-ро-па. (Тупа го по раменете и Дянков леко залита).

И днес, когато сме се събрали тук да открием това прекрасно съоръжение, не може да не се чувстваме като в Европа – само се огледайте. Това е зала на све-тов-но ниво. И не само за спорт. Сега разбирам, че тук ще идва да свири Жан-Мишел Жар. Ми ако не я бяхме построили залата, той къде щеше да отиде? В НДК ли, дето става за тринайстия конгрес на БКП и дето крадоха така, че ако фърлиш два лева във въздуха няма да видиш откъде шъ ти земат. Добре, че махнахме Друмев там, то пък пак един вой настана… (Дянков мръщи вежди).

Лека полека и крадците вкарваме в затвора. Те и затова ни искат вотове на недоверие. Защото тая престъпност те са я направили, бе. Те са едно. СДС е ВИС, а БСП е СИК. И сега като ги почнахме един по един, те се опитват да ни съборят политически. Защо Костов не иска вотове на недоверие по време на тройната коалиция, когато отвличаха всеки ден хора от улицата? А къде бяха другите, като той даде „Балкан“ и „Кремиковци“ за жълти стотинки?! Та ние сега за скрап да го продаваме.

Ей това е разликата между тях и нас. Те рушат и крадат, а ние строим. Създаваме… Днеска спортна зала и магистрали. Утре ще е готово и метрото. Ще може да пътуваш с него от Люлин до Младост и от Надежда до Лозенец. За пет години толкова метро направих, колкото те не са могли и да измислят дори. И не е само това. Наесен ще е готова Южната дъга на околовръстното. Оттука, по Цариградско, при Горубляне в дясно и стигате – голямо, модерно, хубаво… ИКЕА затова идва. Не дойдоха при тройната коалиция, нали. При нас дойдоха. Къде щяха да си построят магазина, ако не им бяхме направИли околвръстното? Хората си имат изисквания – магазина да им е на комуникативно място, да може да поеме толкова и толкова хора без да има задръствания. Ми къде беше това място преди? Къде???

Като не могат друго да измислят, с Живков ме сравняват – ми айде, ако за строителство ще говорим, прави са. От негово време досега не се е строяло така. Сега медиите тука пак ще ми фанат думите, ще ги обърнат и утре на първа страница „Бойко – новия Живков“. Пак ще трябва по сутрешните блокове да се обясняваме.

Всеки ден откриваме пречиствателни станции, ремонти на пътища… Все-ки ден. Шегувате се вие, ама джобовете са ми се издули от лентички… (Смях) Някои подарявам, други си пазя. Поне нещо от тва премиерство да си запазя. Ей тая (показва лентичката от спортната зала) ще си я запазя. Защото ако не бяхме ние, сигурно от тройната коалиция, квито са факири, щяха хем да откраднат парите хем залата да няма.   Айде, да ни е честита и само наште да бият в нея…