Окачени тавани, изграждане, строителство, монтаж, проектиране

3
Добави коментар
chipracer
chipracer

Окачени тавани

Информация за окачени тавани

С масовото навлизане на така нареченото сухо строителство, при извършване на реновации или довършителни работи на жилищни,  обществени и промишлени сгради, все по – голяма популярност придобива изграждането на окачени тавани. Този тип конструкции не служат само за декорация на помещението, те са удачно решение ако трябва да се скрият неравности или недостатъци по етажната плоча. Изплзването на окачени тавани подобрява шумо и топлоизолацията на помещението. Ако се използват подходящи сертифицирани материали се подобрява и противопожарната устойчивост. След като се монтират, в окачените тавани се вграждат осветителните тела, вентилационната система, пожарогасителната система и др.

Изграждат се основно два типа окачени тавани: разглобяеми /растерни тавани/ и  недостъпни /тавани от гипсокартон, опънати тавани/. При разглобяемите окачени тавани има лесен достъп до пространството над тях, като по този начин се осигурява възможност за  добавяне на кабелни и други трасета, както и поддръжката на вече монтирани системи. Недостъпните окачени тавани не позволяват достъп до пространството над тях. В зависимост от спецификата на помещението и дизайнерското оформление, е възможно изграждането и на комбинация от разглобяеми и недостъпни окачени тавани.

Предимство от използването на окачени тавани

Използвамето на окачени тавани придава уникалност на помещенията. Възможностите за реализиране на дизайнерски решения са практически неограничен. Основните предимства при използването на този тип сухо строителство са бързият монтаж, липсата на технологично време за съхнене, какато и последващото отделяне на влага.  Голямото разнообразието от материали и технологи, дава възможност за постигане на оптимално изгодна цена за реализацията на Вашия проект.

Вземайки решение за изграждането на окачени тавани, Вие избирате по-лесният, по-бързият и по-евтиният начин за инсталиране, преместване и почистване. Този тип конструкции оптимизирант отразяването на светлината, така подпомагат пестенето на електроенергия. Материалите от които се изработват окачени тавани абсорбират и редуцират шума, и отговарят на всички екологични норми.

Видове окачени тавани

Предлагаме Ви възможността да избирате между няколко вида окачени тавани:

1. Растерни тавани (окачени тавани тип Armstrong) –  Разглобяеми окачени тавани. Приложими са както за дома и офиса, така и в обекти подложени на екстремални условия – повишена влажност, шум и замърсяемост. Изградените от плочи с минерална структура,  окачени тавани тип Armstrong са много добър звуко и топло изолатор. Издържат на постоянен огън до 180 мин. Плочите много лесно се демонтират или заменят, като по този начин се осигурява  лесен достъпа до вградените в кухото пространство инсталации.

2. Метални тавани Gaipel – тип Hunter Duglas – Разглобяеми окачени тавани. Този тип окачни тавани се изграждат от метални пана или ламели, които не са зависими от атмосферните условия. Намират приложение почти навсякъде където има прах, влага или директна слънчева светлина.

3. Oпънати тавани – Newmat – Недостъпни окачени тавани. Този тип окачени тавани се изгражда от влагоустойчива биоактивна тъкан. Осигуряват идеално равна повърхност и могат да приемат всякаква форма. Предназначени са за използване в закрити помещения, подходящи са и за помещения със завишени хигиенни изисквания.

Галерия окачени тавани