Вегетариански хранителен план. Вегетарианска диета ~ Рецепти за всяка домакиня

1
Добави коментар

Вегетарианските хранителни планове не са трудни за изпълнение.

За да направите успешен вегетариански план за хранене, помислете за това колко често готвите и колко време ви трябва за това.
Започнете да си записвате идеи за закуски, обеди и вечери. Направете си списък за една пълна седмица на идеите. Има някои общи храни, които могат да влезнат в много точки от менюто ви. Такъв пример са кисело мляко, прясно мляко, пресни зелени зеленчуци, яйца, плодове, ориз или хляб. Тези елементи трябва да остава винаги в горната част на списъка за хранителни стоки, като най – вероятно ще трябва да се презапасите с тях при всяко пазаруване, което правите.

Трябва да помислите и за някои разнообразни храни в менюто си. Например, ако обичате да ядете овесени ядки за закуска, зърнени храни и подобни.

 Правете си вегетарианското меню за седмица напред, за да не ви се налага да се чудите какво да ядете днес и как да си го набавите и приготвите.

Когато ходите на пазар използвайте списъка си за седмичното ви меню и се придържайте към него стриктно.

Опитайте се да включва разнообразие от храни от всяка хранителна вегетарианска група, за да имате един балансиран режим.

Добавяне на протеин от млечни продукти, яйца, мляко и богати на протеини зеленчуци.

Допитвайте се до приятелите си и роднините за варианти на вашият хранителен план – повече глави – повече идеи.

Хранете се с пресни храни на всеки сезон, за извлечете най – доброто от вегетарианството, а именно много витаминозна храна.

Гледайте на плана си като набор от варианти, не е нужно да сте строго спазващи го. Бъдете готови да се откажете за няколко дни. Организма има нужда от това.