ФК „Червен трактор“ Vs ФК „Тухла“

4
Добави коментар
jedobreva
jedobreva

ФК “Червен трактор“ Vs ФК “Тухла“

…Или за футболните ни отбори с най-откачени имена според сайта Skandalno.net

ФК – „Дива свиня“, ФК – „Червен трактор“, „Глиган“, „Ужас“…

Не, не е шега! Това са все имена на български футболни отбори, за които много малка част от нас изобщо са чували.

И ако си мислете, че тук има някакъв майтап, заблуждавате се!

Това са истински, реални и достоверни имена на родни селски отбори, които съществуват днес. Нестандартни и оригинални, те могат да ни накарат да се смеем от сърце.

Но няма да спрем само дотук, защото странните наименования на нашенски футболни клубове не се изчерпват само с тези. Тези селски тимове са съставени предимно от любители и почитатели на спорта, които играят за собствено удоволствие и в повечето случаи не печелят от това. Те просто обичат играта, а тази любов е нещо, което липсва на много професионални футболисти.

От къде обаче идват странните и дори налудничеви имена, може би никога няма да разберем. Но затова пък, когато ги чуем пораждат непринуден смях у нас. Най-вероятно в тях се отразява някаква действителност или имат скрито послание.

Ще бъдете истински късметлии, ако имате щастието да станете свидетели на супер дербито между „Див пръч“ (с. Камена) и „Луда коза“ (с. Яворница). Внимавайте да не бъдете отнесени от „Ураган“ (с. Патреш) или повалени от „Тухла“ (с. Бутово). Доста забавни са и „Златна ракия”, „Изстребител“, „Селска мъка“, „Топъл хляб“, „Див котарак“ и още много други.

Трябва да имаш наистина богато въобръжение, за да измислиш имена като тези. Но можем да кажем само едно Браво! на гордите им играчи!