Гмуркане в дълбините край бреговете на Исландия

34
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Гмуркане в дълбините край бреговете на Исландия

В студеното горно  течение на Атлантическия океан около Исландия е белязана от огнения гняв на вулкани и хладната прецизност на топящите се ледници.

Исландия, туризъм и пътешествия

Тук също е мястото на забележителна нестабилност на пластовете земна кора, разположена точно на върха на разрива между Северна Америка и Европейската тектонична плоча.

Така наречената Silfra цепка се пълни с вода, при топенето на ледника и се филтрира чрез поле от лава –най-яркото на планетата, където видимостта достига 300 фута (91 метра).

Гмуркане с екипировка под леда в дълбините на океана

Въпреки, че водата тук е на ръба на замръзване, мястото е фаворит сред гмуркачите.Гмуркане започва на невзрачна платформа в безплодната тундра на Национален парк Тингвелир – защитено място от  ЮНЕСКО. Там водолазите добре екипирани с защитни костюми се потапят  във водата.

Малко видими същества живеят в този неблагоприятен район като например вид пъстърва. Вместо това обаче се вижда нещо, което малцина предполагат, че може да съществува-формации и  светлинно шоу на слънчевите лъчи, проникващи през скалите и водата.

След гмуркане, исландците ще ви предложат да прекарате  голяма част от 20-те часа дневна светлина на лятото в техните диви и рядко населени райони.

Рафтинг от III клас на трудност и подход към  отдалечени водопади,където ще откриете перфектния съпровод между  гмуркане в  Национален парк Скафтафелт и горещите клокочещи  извори от вътрешността на Земята.

Местното арктическо дружество предлага две последователни  гмуркания в цепката Silfra за  248$, включително оборудването  и транспорт от Рейкявик, както и рафтинг, пещерно дело, ледник туризъм, планинско колоездене и кану-каяк пътувания.Исландският  туризъм може да предостави информация и за други дейности.