С акта за раждане ще се връчва и регистрация за вибокс

7
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

Нов закон, касаещ най-вече бременните жени и желаещите да си имат дете в България, подготвят в парламента. Според него на всяко новородено на територията на страната, освен акт за раждане, ще бъде правена и регистрация във видео портала вибокс7.

 

Така държавата ще може да следи и контролира своите деца, които най-често се подвизават в този сайт веднага, щом се научат да държат компютърната мишка.

 

В официалните документи като личните карти и паспортите, освен задължителните ЕГН и адрес, ще бъде вписвано и потребителското име на съответно лице. Така на практика анонимността ще бъде невъзможна и контролните органи ще придобиват по-добра представа за гражданите, когато ги проверяват.

 

За пример е дадена проверката, която КАТ извършва на пътя. Когато българският гражданин навърши пълнолетие и се сдобие с шофьорска книжка, проверяващият го полицай ще има право да прегледа целия му потребителски профил. И ако например установи, че проверяваният харесва клипове, уронващи престижа на МВР и полицаите, то той ще бъде санкциониран.

 

Ако обаче в графа „харесвани“ присъства химнът на органите на реда от Веско Маринов, гражданинът ще бъде потупван приятелски по рамото и ще бъде пускан да премине без задължителните 20 лева.

 

От вибокс пък обявиха, че ще добавят опция към видеотата, която да прави гласът ни малко по-дълбок, понеже за всички било дразнещо да слушат неоформилите се детски гласчета. Планира се и тотална забрана на коментарите от всички под 18 години, защото според проучвания това била най-неграмотната група, ползваща сайта.

beasta