Вкусни храни, които горят мазнините

167
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 27. Jul, 2011 от екип на Здраве и Красота в Тяло и отслабване, Храни

Съществуват вкусни храни, които горят мазнините.

Предлагаме да включите в ежедневното меню 5 основни и вкусни храни, които не пречат на никоя диета и приемането им в ежедневното меню само спомага за свалянето на излишните тлъстини.

В годините на масово нездравословно хранене, което впоследствие влияе негативно както върху фигурата на човека, така и върху органите и здравето му като цяло, затлъстяването е сред най-големите проблеми на здравеопазването.

Неправилното хранене е основна причина както за напълняването, така и за много други болести.

Ето полезния списък, препоръчан от сп. Forbes, за вкусни храни, които горят мазнините:

Ябълки:
Желателно е да се похапва една-две ябълки всеки ден. Ябълките са с високо съдържание на пектин, който се свързва с водата и така се ограничава количеството на мазнините, които клетките на организма могат да поемат. Ябълките съдържат също много фибри, които създават усещане за ситост. Многобройни проучвания са установили, че ако се яде една ябълка от половин до един час преди хранене, се намаляват приетите калории на основното ядене. Последните изследвания показват също, че антиоксидантите в ябълките могат да предотвратят метаболитен синдром – комбинацията от висок холестерол, високо кръвно налягане и преддиабетно състояние, което е свързано също с тлъстините около ханша.

Овес:

Овесът е обявен за най-полезната закуска за жените. Овесът е богат на разтворими фибри и намалява нивото на лошия холестерол и мазнините в кръвта. Ястие с овес носи също до чувство на ситост. Овесът не увеличава кръвната захар и помага за добър сън.

Канела:

Приемането на тази подправка не добавя калории, докато пък помага да изгарят мазнините. Актуално проучване на диабетици показа, че канелата влияе на метаболизма на захарта в кръвта. Установено е, че консумирането на поне четвърт до 2 чаени лъжички канела на ден намалява нивото на кръвната захар и намалява холестерола с 10 – 25%. Може да се добавя в шейкове, салати, десерти.

Кедрови ядки:

Кедровите ядки са богати на полезните за сърцето мастни киселини и се препоръчват за увеличаване на чувството за ситост, контролирано от хормона грелин, който сигнализира на мозъка, че човек се е нахранил. Когато нивото на грелин е високо, хората не се чувстват гладни и могат да устоят на глад по-дълго. Според изследвания, направени в Южна Корея от голям производител на кедрови ядки, същите тези мастни киселини предотвратяват образуването на мазнини на корема, смятани за едни от най-опасните за здравето. В друг доклад се посочва, че бадемите имат подобни качества на кедровите ядки.

Яйца:

Яйцата вече съдържат все повече витамин D и по-малко холестерол, отколкото преди 10 години, показват последните проучвания. В яйцата са концентрирани животински протиени, без допълнителна мазнина, която идва с приемане на месо напр., и са отличен начин за енергийно започване на деня. Диетични изследвания установиха многократно, че когато хората ядат едно яйце всяка сутрин в допълнение към (или вместо) препечен хляб или зърнени храни, те губят два пъти повече тегло от тези, които ядат закуска, която е доминирана от въглехидрати.

Снимки: sxc.hu; кедрови ядки: wetwebwork

Етикети: здраве, канела, красота, мазнини, овес, отслабване, полезно, съвет, тлъстини, тяло, храни, ябълка, ябълки, ядки, яйца