Палачинки с маскарпоне от Катето Евро | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

5
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Палачинки с маскарпоне от Катето Евро
От: Йоана Попова

 

Прочетено: 3889
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0

За палачинковото тесто: 2 яйца. 120 грама брашно, 250 мл. прясно мляко (или 50/50 мляко-вода), 1 ванилия, 10 гр разтопено масло, 1 щипка сол, зехтин за подмазване на тиганаЗа плънката: 200 гр маскарпоне, 3 с.л. пудра захар, настъргана кора от лимон (по желание)За соса: пресни ягоди или други плодове сполед сезона, 1 ч.ч. кристална захар

 

измитите и почистени ягоди се поставят в малка тенджерка и върху тях се изсипва захарта. Оставят се за няколко часа в хладилника захарта да попие.
За палачинките: Яйцата се разбиват хубаво. Брашното се изсипва в дълбока купа заедно със солта и ванилията, прибавят се разбитите яйца и се бърка. Постепенно се прибавя млякото/водата, така че да се получи хомогенна рядка смес. Накрая се прибавя разтопеното масло и се смесва добре. На нагрят тиган на висока температура се загрява широк плитък тиган. С помощта на салфетка се подмазва леко преди всяка палачинка. От сместа се загребва с малък черпак и се разстила в тигана, така че да покрие изцяло дъното – количеството зависи от това дали предпочитате тънки или по-дебели палачинки. Всяка палачинка се запича за кратко от двете страни.
Палачинките се оставят да поизстинат, след в средата на всяка се поставя голяма супена лъжица маскарпоне, добре разбито с пудрата захар, и се завиват.
Ягодите със захарта се поставят на котлона да кипнат и леко да се посгъсти получилият се сос. Палачинките се заливат с горещия сос с ягоди.
Рецепта от Черешката на тортата по Нова ТВ

 

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ