С неопренови обувки

3
Добави коментар
jessy_joy
jessy_joy

Кога за последно стъпвахте уверено по острите крайбрежни камъни? Може би не е било много скоро. А кога за последно си позволихте да влезете с обувки във водата, без да оставите кална диря след себе си? Май и това не е било скоро… ако изобщо се е случвало 🙂

Искаме просто да ви напомним, че едни доста функционални творения могат да предпазят ходилата ви от нараняване, докато газите по някой каменист бряг или плувате в ледена вода. В същото време те са достатъчно леки, „дишащи“ и удобни, за да спортувате с тях.

Става въпрос за един атрибут на плажните запалянковци и любителите на водните (а защо не и на всички останали?) спортове – неопреновите обувки.

Както подсказва и името им, те са изработени от неопрен, който има свойството да държи вятъра, водата и различни твърди предмети настрана от краката ви. В зависимост от модела, неопреновите обувки имат различна водопропускливост, като най-качествените, разбира се, притежават нулева такава.

Подметката най-често може да бъде гумена (с по-ниска защита), каучукова (подсилена), или вулканизирана каучукова – за по-голяма еластичност и допълнителна защита срещу студ и нараняване.

Поставянето на тези чудесни помощници е лесно и обикновено става с цип или връвчици. Цените варират според марката (разбира се), качеството и количеството на използвания материал. У нас най-евтините неопренови обувки (боти с гумена подметка) можете да закупите срещу 23 лв.

Ако често се забавлявате във водата, но все още не сте намерили начин да се предпазвате от неудобствата, на които ви подлагат бреговете и дъната на любимите ви водни пространства, то опитайте да направите това с неопренови обувки. Те ще ви помогнат да станете още по-неудържими морски и речни завоеватели 🙂