Ваня Пенева – Мис България 2011: „Вярвам в истинската любов”

32
Добави коментар
temi
temi

Ваня Пенева – Мис България 2011 е красива като българска роза. Казанлъшката красавица не залага само на външността, а и на интелекта си. Коя е Ваня Пенева, какви са стилът и тайните й за красота, как поддържа форма и колко са големи амбициите й?

Ваня Пенева е родена на 26 януари 1988 година в град Казанлък.„Мис България 2011” следва Българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е член на студентския съвет в Алма Матер. През 2007 г става „Царица на Долината на розите”. Ваня Пенева ще представи България на най-престижния международен конкурс за красота – „Мис Свят” през есента в Лондон.

Ваня Пенева е висока 174 см, мерките й са 86 – 66 – 93, тежи 53 кг.

Коя е Ваня Пенева, какви са стилът и тайните й за красота, как поддържа форма и колко са големи амбициите й?

Защо участва в конкурса “Мис България 2011”? Ваня Пенева – Мис България 2011: От малка исках да се явя на конкурса „Мис България”. Няколко години се двоумях, но винаги го провеждаха в период на сесия или когато имах доста ангажименти. Докато тази година, един ден гледах телевизия, видях рекламата на кастингите и реших да се явя, тъй като ако не го бях направила сега, по-нататък нямаше да мога да го направя.

В каква семейна среда си израснала и повлия ли тя на решението ти да участваш в конкурса “Мис България 2011”? Ваня Пенева – Мис България 2011: Моето семейство е нормално българско семейство. Родителите ми винаги са ме подкрепяли и са ми помагали. В началото, когато им казах, че ще участвам в конкурса, мама ми каза, че тези конкурси са загуба на време, защото предварително са уговорени, а на мен ми предстои сесия и да си гледам следването. Но когато спечелих ми каза, че много се гордее и се радва за мен.  

Тежка ли е титлата “Мис България 2011”? Ваня Пенева – Мис България 2011: Тежка е отговорността, която носиш. За да си „Мис България” означава, че хората са ти гласували доверие и ти трябва да го спечелиш и да им докажеш, че са направили правилния избор.

Промени ли се начинът ти на живот след като грабна короната? Ваня Пенева – Мис България 2011: Не бих казала, освен че имам повече задължения и графикът ми е доста натоварен.

Коригирала ли си нещо по тялото си? Би ли прибягнала до пластична хирургия? Ваня Пенева – Мис България 2011: Нищо не съм коригирала и нямам намерение да го правя, поне докато годините и времето не го изискват от мен.

Спазваш ли диети? Кои храни присъстват най-често в менюто ти? Ваня Пенева – Мис България 2011:Никога не съм спазвала диети и не съм се ограничавала особено. Предпочитам да се храня със зеленчуци, наблягам на салатите, пресните храни и морските дарове.

А кои са най-големите ти хранителни изкушения? Ваня Пенева – Мис България 2011: Обичам да хапвам сладолед понякога.

Спортуваш ли нещо? Как поддържаш фигурата си? Ваня Пенева – Мис България 2011: Да, спортувам три пъти седмично. Ходя на тренировки при моя инструктор Ники Стоянов във фитнес „България”. Преди години съм тренирала активно лека атлетика. Но сега спазвам програмата, която той ми е изготвил.    

Какъв характер се крие зад красивата ти външност? Ваня Пенева – Мис България 2011: Трудно е човек сам да се опише, но мисля че съм общителна, добър човек, състрадателен и най-вече обичащ близките си.

Обвързана ли си в момента? Ваня Пенева – Мис България 2011: Не, не съм обвързана, нямам си сериозен приятел. В момента съм се отдала задълженията си като „Мис България”, към моите продуценти от !no frame media, на следването си и участието ми в активностите на Студентския съвет на Софийски университет. Не ми остава свободно време да мисля за мъже.  

Красиво ли е голото женско тяло и би ли показала своето пред широка аудитория? Ваня Пенева – Мис България 2011: В еротиката няма нищо лошо. Голото женско тяло е предмет на много художествени творби. Но, не смятам че е нужно една жена да се съблече за да я забележат.  

Какво е отношението ти към платената любов? Ваня Пенева – Мис България 2011: Аз съм романтичка и вярвам в истинската любов.

Какъв е стилът ти на обличане? Ваня Пенева – Мис България 2011: Предпочитам удобните дрехи за през деня. Когато ходя на лекции или по срещи предпочитам да се чувствам спокойно и удобно в дрехите си.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери? Ваня Пенева – Мис България 2011: Не робувам на определени дизайнери и марки. Когато ми хареса нещо което съм видяла на витрината, влизам и си го купувам. Предпочитам елегантните и стилни модели. А когато съм на официално събитие се доверявам на колекцията на София Борисова за Romantika Fashion

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш? Ваня Пенева – Мис България 2011: Използван шопинг терапията, когато съм тъжна и искам да остана сама. Тогава се отдавам на разходка из магазините.

Каква козметика използваш? Ваня Пенева – Мис България 2011: Козметиката, която използвам е от натурални продукти. Използвам предимно хидратиращ крем за през деня, различни маски за лице и лосион с чист концентрат от рози.

Кой е любимият ти парфюм? Ваня Пенева – Мис България 2011: Обичам ароматите, които подчертават женствеността у мен. Харесвам ефирните и завладяващи парфюми, тези които те пренасят в други светове.

Как релаксираш? Ваня Пенева – Мис България 2011: Обичам да чета книги, да гледам телевизия, да излизам с приятели. Да се разхождам в парка, където можете често да ме видите на някоя пейка с книга в ръка.

Коя е последната книга, която прочете? Ваня Пенева – Мис България 2011: Всички разбраха, че любимата ми книга е „Ана Каренина“. Харесвам руската литература на 19-ти век. В момента се подготвям за изпитите през септември и чета предимно лекционните си записки и задължителните творби.

Страх ли те е от старостта? Ваня Пенева – Мис България 2011: Не, не изпитвам страх от старостта. Важно е човек да живее достойно и да посрещне старините си гордо. Аз вярвам, че е важен духът, а не годините.

Как си представяш живота си след 30 години? Ваня Пенева – Мис България 2011: Не съм мислила за бъдещето и затова каква ще съм след 30 години. Може би ще съм омъжена с деца и ще се радвам на семейството си.

Агресивна ли си към нахалните мъже? Ваня Пенева – Мис България 2011: Аз съм спокоен човек и не вярвам, че агресията е нужна дори при по-настоятелните мъже. В разговор се постига консенсус.

Какво е отношението ти към благотворителността и какви благотворителни каузи би подкрепила? Ваня Пенева – Мис България 2011: Благотворителността е наложителна, тъй като има много хора, които се нуждаят от нас. Всеки трябва да застане зад своята кауза, независимо дали е известен или не. Само по този начин ще успеем да правим добри дела. Аз бих искала да се ангажирам със социалната тематика, с проблемите на малките хора и малкия град.

Снимки: Лилия Йотова

31.08.2011/Интервю на Биляна Божилова