Псориазис

5
Добави коментар
anubiss
anubiss

При псориазис

1. Смесвате в съотношение едно към едно зехтин и ябълков оцет,след което добавяте количество сол като за салата /което се увеличава малко с пропорциите,без да е строго определено/. С тази смес мажете засегнатите места и стоите 15 – 20 минути. После вземате душ или отмивате сместа.Няма проблем да ползвате неалкален сапун или душ-гел.Няколко седмици до месец третиране така кара плаките да изчезнат.

2. Прах от хума, добре стрита и напечена на слънцето, се разбърква с чиста свинска, мас по равни части. Мехлемът се приготвя в зависимост от количеството образували се плаки по тялото. Кожните плаки се измиват с хладка вода и оцет, след което се намазват с мехлема. Покриват се с марля или найлон. Добре е болният да се е затоплил преди това и да запази тази своя телесна температура през времето, докато ползва мехлема. След около 2 часа мехлемът се измива с хладка вода (ако не пречи миризмата, във водата може да се слага и сок от една или две глави чесън. В никакъв случай да не се използва сапун.)

3. Препоръчват се няколко странни рецепти, но много ефикасни. Когато през есента или пролетта рязко се променя времето, по стъклата на прозорците с появява „пот“. Съберете я и я излейте върху засегнатите от псориазиса места по кожата. Не ги бинтовайте, изчакайте. докато изсъхне, и намокрете отново,

4. И още. Ако живеете на село, там винаги има коне. Помолете коняра да накара някой кон да потича известно време в кръг или просто по пътя, докато върху хълбоците му не се появи пяна. С тази пяна се намазва болната кожа. Изчаква се (докато засъхнат) и се намазва отново. И така – многократно. Лишеите ще изчезнат бързо. Стотици хора са изпробвали тази рецепта и са се излекували напълно.

5. Взема се лекарството „Цитросепт“ (Citrocept) – капки (екстракт от семена на грейпфрут) Разтваря се в течен парафин или бадемово масло

25-30 капки Цитросепт (има си капкомер) за 1 шишенце Течен парафин (бадемово масло)(преди употреба сместта се разбива много добре защото Цитросептът се утаява на дъното) След баня, където сте свалили по възможност всички плаки намазвате засегнатите места.

6. 800 грама мас- да се стопи,без да завира. Изсипват се по 2 шепи от следните билки :

– цвят мащерка, – цвят мента, – жълт кантарион, – бял равнец, – живовлек, – коприва, – цвят липа, – листа от роза.

По възможност билките да са пресни.След изсипванеето на тези билки в маста,тенджерата се изкарва от огъняи се оставя на хладно.Трябва да престои 9 дни.След деветия ден се изваждат 7 супени лъжици от сместа и се разтапя ,без да завира, прецежда се и към него се прибавя 5гр. восък и 10гр. настърган пчелен клей.

7. 250 г просо се пече 2-3 минути. След това се разтърква между пръстите на ръцете, за да се свали обвивката на зърната. Сварява се с една бутилка бира на бавен огън. Размачква се, докато се получи каша. С нея се налага болното място и се превързва.

8. Прави се със смес 1:1 от зехтин и фъстъчено масло или бадемово масло. Като се втрие в кожата достатъчно количество, се облича найлонов плик с дупки за главата и ръцете, над него старо памучно бельо и пижама и се преспива така. На следващия ден същото се прави на ръцете и краката. Да не се увиват с найлон едновременно крайниците и тялото, за да може тялото да диша!

9. Смесват се 1към1 боров катран с жълтък.С получената смес се мажат засегнатите участъци по два пъти на ден.

И най-важното: СПОКОЙСТВИЕ И РЕЛАКСАЦИЯ