Масовият убиец Тодор Живков, когото ще честват в Правец

78
Добави коментар
bokluk2000
bokluk2000

Граждански организации против двуличието на правителството

Коалиция за честно управление,
Център Хана Аренд – София,
Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”,
Движение „Граждани срещу ДС”,
Център за подкрепа на хора преживели изтезание –АСЕТ,
Асоциация „Горяни”

Честването на 100 годишнината на комунистическия диктатор Живков е повод да припомним убийствата, в които е участвал:

През септември 1944 г. Живков заедно с убийците Лев Главинчев и Мирчо Спасов организира в сградата на читалище „Славянска беседа” арести и изпращане на стотици хора на разстрел в мини Перник, където и до ден днешен стоят безпаметни масови гробове, които правителството не иска да разкрие, защото днешният ни министър-председател Бойко Борисов е почитател на масовия убиец Живков.

Когато Живков става първи секретар на комунистическата партия, в Ловеч по негова
инициатива е създаден най-бруталният комунистически концентрационен лагер, където младежи, арестувани на улицата, са убивани с тояги. Организатор е верният копой на Живков Мирчо Спасов. Жертвите са 151 човека.

Българското правителство ще чества в Правец чрез софийския си областен управител годишнината на палача Живков, но и до ден днешен това правителство не прави нищо за паметта на неговите жертви от лагера в Ловеч.

При управлението на Живков в Пазарджишкия затвор са убити в килиите им правозащитниците Володя Наков, Георги Заркин, Борис Арсов.

На 7-ми септември 1978 г. в по нареждане на Живков в Лондон е отровен писателят Георги Марков. ДС организира убийството в чест на рождения ден на диктатора.

Живков е инициатор на смяната на имената на българските турци, при протестите им срещу преименуването от Живковата милиция и от ДС са убити десетки хора, включително деца.

По границите на комунистическа България, прeвърната в затвор на 8 милиона души, по времето на Живков са убити десетки бегълци от социалистическия лагер. В страната са вербувани повече от 200 000 доносници.

Правителството на ГЕРБ уволнява агените на ДС – посланици, за да заблуждава западните демокрации, че е като тях. Честването на убиеца Живков в Правец показва истинското лице на това правителство.

Младите българи не трябва да хранят илюзии, че в страната ни има демокрация.

Защото съвременната демокрация не е само право на гласуване, а е също и зачитане на човешките права и изпълняване на международните договорености в това отношение, които включват наказване и заклеймяване на извършителите на масово потъпкване на човешките права, каквито са както нацистките ръководители, така и комунистическите, предвождани в България от Тодор Живков.

Докато правителствени служители като областния управител на област София Красимир Живков, покровителствани от министър-председателя Бойко Борисов, организират чествания на кървавия диктатор, на всички следва да е ясно, че в България няма демокрация и ако искаме да сме свободни, трябва тепърва да я създадем.

Б.Р. Още за годишнината – виж снимки и текст на английски (линк), както и специалната ни рубрика (линк).