Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Коластра за мускулна маса

63
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

    В бодибилдинг и фитнес средите около коластрата и ролята и в покачването на мускулна маса се шуми не от вчера.Много фитнес маниаци отдавна са се запознали с положителният и ефект.Относно имуномодулиращият и ефект спорове изобщо неможе и да има.Природата го е доказала-Коластрата е първото мляко, с което майките – бозайници захранват рожбите си. Производството му продължава от 48 до 72 ч. преди появата на обичайната кърма.Коластрата съдържа висока концентрация на жизнено важни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори, които са от решаващо значение за нормалното изхранване и развитие на всички тъкани и органи в човешкото тяло .Каква е връзката на коластрата и мускулната маса и защо билдерите я използат вижте сами:
 
В коластрата се съдържат множество фактори за растеж, но основните, които са от особен интерес днес, са инсулиноподобният фактор на растеж (IGF – 1, който има много добър анаболен ефект от всяко друго известно досега вещество, дори и стероидите, води до увеличаване на мускулната маса и силата) и факторът Бета, изменящ растежа (TGF – B, произвежда се и от специфични клетки, наречени остеобласти, които участват в изграждането на костите и води до намаляване на остеопластите – клетки, които унищожават костите. Учените предполагат, че TGF – B може да намали или дори да предотврати развитието на болестта остеопороза).
 
 
Растежните фактори на коластрата увеличават скоростта на протеиновия синтез и намаляват разграждането на белтъчините, което води до увеличаване на чистата мускулна маса, без съответното увеличаване на мастните натрупвания. Тези фактори играят важна роля и при лечението на рани и абцеси в устната кухина, а страдащите от акне могат да получат значително подобрение, като използват коластрата. Другите фактори, които представляват по-малък интерес поради по-ниските концентрации, са интерелевкин 1 (IL – 1, стимулатор на имунната система – чрез подпомагане на растежа, узряването и размножаването на Т-активните клетки ), хормоконтролиращият растежа (GH) и инсулиноподобният фактор 2 на растежа (IGF -2, стимулира възстановяването на ДНК и РНК, зарастването на рани, балансира кръвната захар).
 
Предложения:
 
Fitness & Health lifestyle