За какво ни е Столичен Инспекторат – noviiskar.org/niИнформационен новинарски сайт на район „Нови Искър“;Агенция за траурни…

3
Добави коментар
magmarieta
magmarieta

За какво ни е Столичен Инспекторат

12 септември 2011 в 12:37

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?Как да си гледаме работата като службите които са задължени да вършат това не го правят.
Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях. Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.Много хора си избраха гуми за свой нужди, но въпреки всичко останаха няколко гуми. Като минаха няколко месеца и никой не се погрижи за прибирането им остана въпроса какво да ги правя. Позвъних на АЕС-Х-РТК консорциум да се консултирам. Казаха ми че трябва да позвъня на Столичен инспекторат за да им наредят да ги извозят. Подадоха ми съответно техния телефон и аз се обадих на мига..Обясних какъв е проблема с ненужните гуми. Отговори ми мъж че трябва да си намеря фирма която да ми ги извози. Аз съответно му казах че фирмата за извозване на отпадъци за Нови Искър е „АЕС-Х-РТК консорциум“ и вече съм звънял на тях и те са ме насочили към Столичен инспекторат. Вече изнервен той ме заплаши че ще ме глобят ако не си прибера гумите от тротоара. При въпроса какво да ги правя – те са смет и са за изхвърляне, се расърди и ми затвори телефона. Звънях още няколко пъти но телефонен секретар отговаряше че няма свободен оператор.
И сега въпроса ми е?1. Да ги изхвърля гумите на нерегламентирано сметище каквото вече има не едно на територията на Нови Искър?2. Да ги задържа за спомен за една служба която няма отговори но има глоби?3. Да ги закарам в двора на Столичен инспекторат?4. Оставям това място и за вашите отговори
Имаме ли нужда от такава служба която не може да реши един елементарен проблем. За какво Столичен инспекторат трябва да налага глоби на гражданите че искат да изчистят дома си. Не трябва ли тези глоби да са за служутелите на тази служба която не си е свършила работата и не е намрила до сегамясто за такъв вид отпадъци.
Оставете коментар.За Контакти – e-mail:

This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар