Честит първи учебен ден!

2
Добави коментар
irr
irr

На 15-ти септември шофираме с включени фарове на автомобилите си.

Днес официално започва новата учебна 2011/2012 година. 63 000 първокласници в цялата странаще прекрачат училищния праг за първи път.

На 15-ти септември шофираме с включени фарове на автомобилите си. Това е своеобразен взаимен призив на ангажираните граждани в пътната безопасност да направят всичко възможно за опазването на деца от пътни злополуки през новата учебна година.

В 9 ч. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, ще открие учебната година в 134 СОУ „Димчо Дебелянов“. По-късно, от 11 ч. министър Игнатов ще поздрави учениците, родителите и учителите на 140 СОУ „Иван Богоров“, което отбелязва 25-годишнината от основаването си.

Няколко новости очакват тази година ученици и учители. За пръв път тази година ще има една кратка есенна ваканция от 29 октомври до 1 ноември и малко по-дълга коледна почивка.

Малките ученици ще носят по-леки раници, защото в училище ще има втори комплект учебници. Петокласници и шестокласници пък ще учат по нови учебници, изчистени от бисери и неточности.

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели