Хитри декорации за малки пространства

1
Добави коментар
Just_Fabulous
Just_Fabulous

Когато стаята ти е малка ти се иска да използваш всеки сантиметър от нея… което не е лесно. Декоратори ни разказват как можеш да се справиш с това предизвикателство.

Маркирай територията
Боядисай стените във всекидневната в различен цвят от тези в кухнята и коридора. Така разделяш пространствата едно от друго. Пастелните цветове в по-светъл вариант са добър избор. Използвай мек килим в сив или кафяв нюанс. Естественият тон и материя на килима ще балансира смесицата на цветове и форми, като увеличи и оптически помещението.

Отърви се от големия диван
Канапето за двама е много по-добро решение за малка стая от дивана с три места. Не купувай обаче мека мебел с принтове или ярки цветове. Когато пространството е малко, млечните гами са най-подходящи. Добавянето на интересни възглавнички ще внесат малко джаз атмосфера.

Мултифункционалност
Кожените табуретки и пухкавите барбарони може да бъдат използвани освен за сядане и за масички, когато се наложи само като сложиш върху тях по един поднос.

Мисли високо
Секции, гардероби, скринове – забранени са. Довери се на стелажите и то на тези, които стигат до тавана и нямат гръб, а стената се вижда. Опцията да виждаш стената, оптически ти дава усещането за разширяващо се пространство. За да се възползваш максимално от ефекта, не запълвай всяко кътче, така ще получиш просто стена от книги. Нареди ги небрежно и прибави любими сувенири за разнообразие. Така очите няма да се спират в стена от вещи.

Повече светлина
Настолните лампи, както и тези, които се поставят на пода създават уют и добавят доза шик във всяка стая, без да отнемат твърде много от пространството там където няма прозорци. Непряката, приглушена светлина винаги дава уют.

Етикети: жилище, забавления, изкуство, интериор, настроение