Най-странните туристически атракции в света

150
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Опитвали ли сте някога да се подмладите в „машина на времето“ или да спите в пещера или предприятие в радиоактивна зона? Всъщност, не е нужно да имате много странен вкус, за да посетите някои от по-долу изброените необичайни туристически атракции. Достатъчно е само малко любопитство и кураж, за да се спуснете в тъмните и тайнствени катакомби на Париж или да се скитате из хиндуистки храм изпълнен със свещени плъхове.

Gundam
Сред най-необичайните туристически забележителности на Токио е Full-Scale Gundam – чудесна статуя на гигантски робот, намираща се в парк Odaiba Shiokaze. 60-метровата RX-78 Gundam реплика има подвижна глава и излъчва светлина от 50 различни места на тялото. Тя е създадена през юли 2009 г. по повод 30-та годишнина на Mobile Suit Gundam – супер популярна японска анимационна поредица. 
  

Най-големият стик за хокей 
Ако искате да видите тази странна забележителност ще трябва да се отправите към Канада и по-точно град Ванкувър в западната провинция Британска Колумбия. Най-големият хокеен стик е построен през 1985 г. и тежи 28 118 кг. Той е поръчан първоначално от правителството на Канада като част от изложение Експо ’86, но след това е подарен на гражданите на долината Cowichan. Според някои обаче, най-големия стик и шайба за хокей се намират в малкия град Eveleth в щата Минесота, САЩ, но на 14 юли 2008 г., тази 20- годишна битка за титлата спечелва стика във Ванкувър, който е 40 пъти по-голям от реалния размер.  
  

Портокаловия карнавал в Ивреа 
Ако случайно сте попаднали в Ивреа в края на февруари, не бързайте да си тръгвате, защото по-това време започва уникалната битка с портокали – част от така наречения Портокалов карнавал. Всяка година този малък италиански град, недалеч от Торино, за три дни се превръща в бойното поле като основното оръжие е портокала. Тази война пресъздава легендата, според която жестокия маркиз Гулиелмо Монферато, управлявал града през 18 век, пожелал да прекара първата брачна нощ с булката Виолета – красива дъщеря на мелничар. Тя му се противопоставила нанасяйки му удар с портокал в главата и след като го зашеметила го наръгала с кама в гърдите.
  

Integratron 
За тези, които са запалени по странните и еуфористични преживявания, то Integratron е дестинация, която задължително трябва да се посети. Намиращата се в центъра на пустинята Мохаве, Калифорния, куполна сграда е създадена от Джордж Ван Тасел през 50-те години като „машина на времето“, която подмладява човешкото тяло. Според него информацията за построяването на тази необичайна постройка му е била дадена от извънземни, а местоположението и е избрано въз основа на сложен набор от теории, свързани с магнитното поле на Земята и отношенията на Integratron с Голямата пирамида в Египет и Giant Rock. Тасел твърди, че Integratron се намира на пресечната точка на мощни геомагнитни сили, които когато се фокусират с уникалната геометрия на сградата, ще концентрират и усилят енергията, необходима за подмладяване и изцеление. През 2005 г., геофизик измерва магнитното поле на земята до 15 мили във всяка посока от Integratron и след това от вътрешната страна на купола и в действителност наистина има значително необясним скок в магнитното поле на земята в центъра на Integratron .
  

Парижките катакомби
Лошите сънища са ви гарантирани след посещение на катакомбите на Париж. Тази злокобна атракция на иначе романтичния Париж представлява мрежа от тунели с дължина 320 км кръстосващи под земята целият град, а стените и таваните им са „украсени“ с костите и черепите на близо седем милиона парижани. Катакомбите датират от края на 18-ти век, когато правителството взело решението да прехвърли съществуващото гробище, което заемало ценна земя за ново строителство в неизползваните подземни тунели. 
 

Мемориала Лудия кон 
Южна Дакота е дом на доста чалнат паметник – мемориала Лудия кон. Той е изсечен от твърда скала и е посветен на покоен индиански вожд. Скулптурата е започната през 1948 година от Корчак Зюлковски, но през 1982 година той умира и с него замира и изграждането й, въпреки усилените опити на семейството му да завърши започнатото. Днес комплексът е собственост на фондация, управлявана от съпругата на Зюлковски и десетте им деца. Ако все пак някога монумента бъде довършен той ще бъде най-голямата скулптура в света със своите 195 метрa ширина и 172 метра височина.  

Чернобил 
Едно от най-страховитите места за посещение в света е Чернобилската атомна електроцентрала и намиращия се в близост до нея град Припят в Украйна, които днес са под полицейски контрол. Аз лично не мога да си обясня какво би поддтикнало човек да отиде на такова място, но факт е че през последните години тази дестинация привлича много туристи от цял свят, желаещи да рискуват и да влязат в радиоактивната зона. Днес призрачния град не е нищо друго освен едни празни сгради, изоставени след Чернобилската катастрофа от 1986.
  

Алеята на дъвката
Защо ли хората идват да видят използваните от някой друг дъвки? И ние не знаем. И все пак, въпреки че е нехигиенична и гнусна, Алеята на дъвката в центъра на Сан Луис Обиспо, Калифорния, е посещавана от туристи в продължение на години. 20-метровия участък от хиляди залепени дъвки се смята за „най-обсъжданата забележителност“ в града. 
  

Храма Карни Мата 
Легендата разказва, че гризачите, обитаващи храма “ Карни Мата“ са членове на семейството на богинята Карни, които са били превъплъщени в плъхове през 14-ти век. Днес, комплекса, намиращ се в малкия град Дешнок в Индия е дом на около 20 хиляди плъхове, които са под защита в храма и се считат за свещени животни. 
  

Пещерните хотели на Кападокия 
Кападокия, този магически красив район в Турция, е известен с уникалните си пещерни хотели. Те са издълбани в меките вулканични скали, имащи причудливи и ефектни форми. Пренощуването в един такъв хотел определено ще е незабравимо преживяване за вас и не бива да го пропускате докато сте в Кападокия.  

Hobyto.com