Къща с интересен дизайн

20
Добави коментар
lucynda
lucynda

21.09.2011 г.

Къщата, разположена в редица еднакви сгради, строени една до друга, има дизайн, подобен на трапец. Тя се намира в Берлин и е собственост на семейство Лудлоф. Архитектурата на сградата се отличава с индивидуален стил, предлага обширно жилищно пространство и разполага с вътрешен двор. Особеност във външния дизайн представлява черната дървена фасада на горния етаж и входното пространство.

Жилищно пространство с панорамна гледка

Входното помещение, широко 5 метра, води към всекидневната стая и трапезарията, а те отвеждат към терасата. Южната фасада  на сградата е изцяло остъклена. Посредством стъклените плъзгащи врати се стига до малката веранда, обособена от дървен подиум, а след това и до вътрешния двор,  в който изобилства от зеленина.

Трапезария с бетонни стени и таван

Входът, който разполага с големи панорамни прозорци със северно изложение, и кухненският бокс, чиято повърхност е заета от фурнир, изработен от лиственица,  се намират в близост до всекидневната стая и трапезарията. Въпреки че по-голяма част от интериора е в нюансите на бетона и на настроението, което той навява, се повяват и леки топли акценти, представени от дървената ламперия.

Кухненският бокс е съсредоточен близо до трапезарията. Това му разположение е практично съобразено. Когато семейството има гости, те ги настаняват в трапезарията, а в кухненския бокс домакинята приготвя кулинарното меню.

Наситени и ярки тонове в антрето

Зад грубите бетонни стени се помещава малкото антре, където са разположени стълбите, свързващи горния и долния етаж. Наситените и ярки жълти и червени тонове, в които са боядисани стените, придават по-свеж и разчупен вид на антрето.

Цветови контраст в детската стая

Стълбите в антрето отвеждат в детската стая, разположена на втория етаж. Стаята е просторна с минимално обзавеждане, осигуряваща свободно място за игра. Стените й са боядисани в слънчеви ярко жълти тонове, които са в силен контраст с цветовете, в които е паркетът – наситени червени тонове. Една от стените е заета изцяло от голям панорамен прозорец, който предоставя голямо количество светлина.  Под прозореца има обособен банкет, удобен както за сядане, така и за разполагане на играчки върху него.

Създаване на оптическа височина в помещението чрез ниско позициониране на мебелите

Вторият и третият етаж от къщата също се свързват чрез стълбище. На горния етаж са разположени всекидневна стая, спалня и баня. Ниско разположената библиотека служи както за съхранение на книги, така и като парапет, с който завършва стълбището. Позиционираната по този начин мебел визуално увеличава височината на помещението.

Спалня с  гледка към градината

Спалнята на родителите е разположена на последния етаж. Към нея има малка тераса с дървен под, където са разположени малка масичка и два стола. Стаята е с южно изложение и предлага красиви гледки към вътрешния двор.