Подгониха Екстра Нина за 80 бона данъци

5
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Фолк дивата продаде фирмата си на клошар…

Позалязлата фолк певица Екстра Нина реши да напомни за себе си. Тя зарадва свой фен, но не с песен, а като му прехвърли фирмата си с огромни задължения към държавата и други кредитори, пише „Стандарт“.

В началото на годината певицата и мъжът й прехвърлили фирмата „Екстра Нина“ ЕООД на клошар от Балчишко. Оказва се, че натрупаните дългове са в размер на 80 000 лв. към държавата и над 100 000 лв. към лизингова компания.

Прехвърлянето на компании с огромни задължения на малоимотни и неграмотни граждани се превърна в основен начин за отърваване от дълговете и източване на хазната.

Именно затова данъчните поискаха да се въведе промяна в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс проверката на фирмите, преди те да бъдат прехвърлени на друг собственик, да се увеличи от 7 на 60 дни.

В началото на годината промените минаха и през парламента. Въпреки това обаче все още се намират желаещи за изкупуване на фирми с големи задължения.

Сред най-фрапиращите обяви в нета е и такава за мераклия, готов да стане собственик на задлъжняла компания срещу скромната сума от 10 лв. Други пък си слагат тавани за размера на натрупаните от фирмите задължения.

Сред най-щедрите кандидат-бизнесмени са такива, които са склонни да застанат начело на фирми с натрупани дългове за милиони.

Представители на бизнеса пък изразиха и крайни становища, като предложиха въвеждане на образователен ценз за собствениците на фирми.

БЛИЦ

07/10/2011