Европейска компания инвестира в културата и образованието

58
Добави коментар
boris71
boris71

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Велико Търново Даниел Панов и съветници от листата на партията се срещнаха с екипа на фирма „ОСЦЕОЛА“ ЕООД. Над 100 млади специалисти работят в компанията, специализирана в обработка на данни и аутсорсинг на информационни процеси.
Информационните и комуникационни технологии (ИКТ) са един от най-бързо развиващите се сектори в Европа.
Г-н Алик Байцке – генерален директор на компанията, представи политиките на компанията за корпоративна социална отговорност. Тя е насочена не само към служителите на дружеството, но и към цялата общност на Велико Търново и региона. Мениджмънтът на дружеството изрази пред кандидата за кмет готовност за инвестиции в социални и културни събития от широк обществен интерес. С Даниел Панов бяха обсъдени възможностите за осъществяване на конкретни проекти, свързани с развитието на събития в областта на културата, изкуствата, младежките дейности и спорта.
Дружеството прилага добри практики в сферата на повишаване квалификацията и предлагането на услуги в областта на културата и спорта. На разположение на работещите са фитнес център, тенис на маса, курсовете по бокс, спортни и народни танци. В процес на развитие е център за децата на служителите.
За своите служители компанията е изградила и езиков център. Екипът на „Осцеола” представи своята идея за създаване във Велико Търново на квалификационен център за обучение на кадри в областта на туризма и опазване на културно-историческото наследство. Даниел Панов заяви готовност за партньорство в бъдещи съвместни проекти в интерес на гражданите на Велико Търново.
В предизборната си програма кандидатът на ГЕРБ акцентира върху конкретни мерки, свързани с привличане на инвестиции в перспективни икономически сектори, които създават атрактивни за млади специалисти работни места и генерират продукт с висока принадена стойност. /Подробности от програмата на Д. Панов – www.panov.bg/.