12 елегантни смесители за модерната кухня и баня

4
Добави коментар
bgreal
bgreal

07 Октомври, 2011 г. – 11:46, Коментари – 0

Съвременният живот коренно промени дефинициите за модерна кухня и баня. Преди време например кухнята се възприемаше единствено като място за готвене. Това вече не е така. Днес кухнята е и място за почивка. По-рано интериорът на това помещение беше пренебрегван за сметка на останалите. Днес световноизвестни дизайнери се надпреварват да предложат по-модерни и функционални кухни.

Един малък, но важен елемент от дизайна на кухнята е смесителят. Традиционно без да претендираме за изчерпателност, тук представяме 12 модерни дизайнерски смесители, които могат да бъдат поставени във всяка уважаваща себе си кухня или баня.

The Charlotte

Този смесител с винтидж елементи внася елегантност и чар във всяка съвременна кухня.

Vuelo Kitchen Faucet

Каква е първата асоциация, когато видите този смесител? На лебед, носещ се ефирно по повърхността на малко езеро. По-скоро произведение на изкуството, отколкото обикновен  елемент от интериора, The Vuelo е вдъхновение сам по себе си.

The Change

„Промяната“ е изключително симпатичен смесител с контрастна оранжева „врътка“ отгоре, която допълнително подчертава неговата индивидуалност.

Dornbracht Deque

Ултрамодерна и издържана в духа на минимализма смесителна батерия, която би внесла радост в душата на всеки уважаващ себе си сноб.

Electronic lavatory

Тук имаме смесител, който освен дизайн демонстрира и високи технологии. В духа на еко тенденциите, освен температурата на водата, дисплеят на Electronic Lavatory показва и моментната консумация.

Dornbracht Gentle

Много елегантен и минималистичен, „Dornbracht Gentle“ е предназначен за монтиране на стена и да, той наистина изглежда благороден и нежен.

Flat Faucet

Докато от една страна виждате дизайнерски смесител, погледнат от друг ъгъл „Flat Faucet“ практически изчезва. Това се дължи на дизайна му – сплескан странично.

Coloric Faucet

Ето един смесител, който внася динамика в интериора, благодарение на необикновената си издадена агресивно напред форма.

Feminine Faucet

Точно като истинска дама, смесителят Feminine е деликатен баланс между практичност и изтънченост.

Toobi

Без съмнение, за вдъхновение на този дизайн е послужил бамбукът. Toobi е модерен и динамичен.

Wall Mounted Electronic Faucet

Тук освен дизайнерско имаме отново и високотехнологично изпълнение – с вграден сензор за движение, благодарение на което се пести вода.

Acquaviva Swarovski

Минаха много години, откакто Swarovski правеха упорити опити да пробият на американския пазар с евтини кристални играчки – прасенца и бухалчета. Днес имиджът на концерна е къде-къде по-лустросан и техните кристали могат да се срещнат по рокли, часовници, автомобили и както е в случая – дори смесители.

 

via