Ето как се влиза в arenabg.com и zamunda.net от чужбина (Част 2)

19
Добави коментар

Home » Интернет » Ето как се влиза в arenabg.com и zamunda.net от чужбина (Част 2)

Pepo | Окт 08, 2011 | 25 коментара

Ако влизате в zamunda, но торентите не тръгват прочетете тук

Ако търсите българско прокси прочетете тук

Нов и лесен начин за влизане в arenabg, zamunda и vbox7 от чужбина

Неусетно мина доста време от както последно писах за arenabg.com и zamunda.net. Ако трябва да съм честен около 6 месеца. За това време старата статия стана доста популярна и ми донесе доста трафик и коментари към нея. От друга страна се надявам, че всички са доволни с решението ми. Разбира се решението ми не е универсално, а няма какво да се лъжем не всеки има нервите да се занимава с фокси-прокси, търсене на адреси и прочие щуротии. Още тогава, а и сега ми се ще да напомня, че най-лесния, но пък не безплатен начин да се доберете до арена и замунда, а също така и vbox7, е да си вземете VPN  с български адрес.

В старата статия писах, че има и 3ти начин за набавяне на български IP, но така и не писах за него защото това е доста бавна процедура и не си заслужава да се инвестира време в нея. Към коментарите в старата статия ми бяха дадени идеи за това как още може да се влиза в двата сайта. Начина от първата статия все още работи, но сега ще ви дам още някои насоки за постигане на “заветната цел”.

1. Ако вече сте инсталирали FoxyProxy сега ще ви дам един IP адрес, с който търсенето на работещо българско IP ще бъде забравено за винаги или поне докато въпросното IP не бъде спряно. Иван Цветанов е направил proxy с българско IP. Единственото, което е нужно да направите е да сложите въпросното прокси в настройките на ФоксиПрокси. Адресът е: tehif.eu, а порта е: 3128. Ако не сте сигурно как се прави погледнете това видео: Конфигуриране на Firefox с FoxyProxy. Искам да отбележа, че с това прокси може да гледате и vbox7, но това ще ви струва малко пари. Ако проекта на Иван ви харесва и бихте искали да го подкрепите може да го направите като идете на неговия сайт и направите PayPal дарение. Иска ми се да поздравя Иван, за това което е направил защото това е едно чудесно начинание и аз искрено се надявам да има хора, които го подкрепят. Докато това IP работи няма да ви се налага да търсите ново.

2. Втория начин за влизане в арена и замунда е чрез така нареченото уебпрокси (webproxy). За тези, които чуват тази дума за сефте ще се опитам да го обясня съвсем елементарно, като обаче започна от отзад напред. Уебпроксито ви дава български адрес без да има нужда да инсталирате какъвто и да било софтуер, добавки за браузер като ФоксиПрокси и прочие. Уекпроксите всъщност е сайт, на който в нещо което прилича на поле за търсене в гугъл въвеждате желания адрес и сте готови. От там насетне вашата връзка минава през уебпроксито, а сайтовете които посещавате виждат IP адреса на уебпроксите – в случая български адрес. Това е всичко, което сървъра на арена и замунда трябва да знаят. Сайтовете изглеждат по същия начин, но вие сте ги излъгали да мислят, че сте с нашенско IP. Без да навлизам в повече подробности ще кажа, че този начин е доста елегантен и го има от известно време. Не съм писал за него по една единствена причина: преди той не винаги работеше, а именно влизаше се без проблем в арена, но като дойде време за сваляне на .torrent файла и забиваше. Аз не обичам да давам половинчати решения затова и изчаках до сега с този постинг. Без да увъртам повече ето и 3-те сайта, които може да ползвате: php-proxy.net, proxy-bg.com и bgtorrents.net. Държа да отбележа: (1) първите два сайта са де факто един и същи сайт, но на различни адреси т.е. получавате един и същи адрес и са еднакво бързи; (2) има доста настройки под полетата за търсене, но тях няма нужда да ги пипате; (3) vbox7 няма да тръгне през тези проксита. Последно ми се ще да вметна, че тези сайтове може да ги ползвате и за анонимно браузване на всякакъв вид други страници.

Относно специфичните проблеми със свалянето от замунда четете ТУК. Решение разбира се има.

Ако има проблеми както обикновено ми пишете в коментарите, а ако статията ви е харесала и ви е била полезна я препоръчайте.

Успех.

Категория: Интернет

Тагове: torrent, сайтове, сваляне, трикове, чалъми