Решение на проблемите със zamunda.net от чужбина

20
Добави коментар

Pepo | Окт 09, 2011 | 49 коментара

Ако търсите българско прокси прочетете тук

Нов и лесен начин за влизане в arenabg, zamunda и vbox7 от чужбина

Напоследък все повече хора ме питат как да оправят проблема със замунда от чужбина. Интуитивно си мислех, че става дума за това как да влезнат в сайта, за което съм писал на 2 пъти тук и тук. Оказа се обаче, че на много от хората вече не влизането, а тегленето на някой файлове не им се отдава. Първо се зачудих на какво се дължи това и реших да тествам сам за да видя за какво иде реч. Както и вчера писах решение има, но нека все пак да опиша за какво става дума. Държа да отбележе, че този проблем се забелязва само в zamunda.net.

Оказа се, че наистина някои от торентите не искаха да се свалят, въпреки че в същото време пак от замунда се теглеха други. Това се дължи на нещо наречено DHT (Distributed Hash Table) или по-скоро при липсата на активирано DHT. (За любознателните: DHT is an addition to certain BitTorrent clients that allows them to work without a tracker. What this means is that your client will be able to find peers even when the tracker is down, or doesn’t even exist anymore. It allows the swarm to continue as normal without a tracker. You can also host torrents without a tracker.)

Без да навлизам в излишни обяснения ще каже, че тази функция е спряна по default в uTorrent, т.е. след като го инсталирате е нужно да влезете в настройките и да го включите. Ако гоните обаче ratio не препоръчвам да го активирате, защото на много места вече четох, че така трафикът ви изобщо може и да не бъде засечен и съответно няма да бъде преброен. Не гарантирам, че ще е така в замунда, но може и да се случи. Може все пак да пробвате и да видите дали трафикът е засечен, ако въобще ви интересува. Изборът е ваш.

Инструкциите са за uTorrent 2.2.1, но в по-нови или стари версии настройката (ще) е на същото място. Ако сте с друга програма ще се наложи да поровите или пък да си свалите най-добрия торент клиент uTorrent.

1. Избирате “Options” после “Preferences”.

2. После избирате BitTorrent и ще видите това долу, при което само слагате по една чавка на двете полета наречени: Enable DHT Network и Enable DHT for new torrents.

3. Задължително рестартирате програмата.

4. Важно: изтрийте и отново добавете в листата проблемните торенти иначе горната промяна няма да има ефект.

Хайде успешно теглене и ако има проблеми пишете в коментарите.

Категория: Интернет

Тагове: torrent, сайтове, сваляне, трикове, чалъми