Добре дошли

1
Добави коментар
kluchari
kluchari

Интерлифт груп ООД – асансьори от ново поколение!

Пътническите асансьори и въобще асансьорите като цяло, са едни от най-използваните съоръжения в модерният свят. Динамичността на ежедневието, което ни притиска да сме все по-бързи и все повече да ценим времето и силите си, тласкат технологиите да се развиват в насока към облекчаване симптомите на динамичното ежедневие и намаляване на умората (дори и да е само за няколко етажа). Именно такава технология са асансьорите. Още от чертожната дъска асансьорите се проектират да бъдат издръжливи, надеждни, ефектни и удобни. Да бъдат повече от обикновена машина…

 

 Асансьорите и хилядолетното им развитие

Най-ранните сведения за използване на съоръжение от типа на асансьора датират още по времето на древните римляни (около 236 г. пр. Хр.). С вековете, технологията на асансьора се е развивала и подобрявала. Асансьорите са ставали все по-сигурни, все по-надеждни и все по-желани. Първите асансьори не са били пригодени за хора, те по-скоро са се използвали като примитивни товарни платформи, на които са им липсвали (или ако е имало са били недостатъчни) средства за безопасност.  Пътническата асансьорна индустрия, започва развитието си едва през средата на XIX век, благодарение на едно съществено изобретение, на американският изобретател Илайша Отис, който през 1852 година изобретява първият за времето си oбезопасен асансьор (асансьор, който не пада при скъсване на въжето), след което асансьорите започнали да бъдат използвани и за хора.

 

 Асансьорите в модерният свят 

 

 
В днешно време асансьорите са много повече от средство за транспорт. Гамата от асансьорни дизайни и подобрения, позволяват на асансьорната технология да изпълнява много повече, като например: да предлага панорамна гледка, различни скорости на придвижване, лукс модели на  асансьори (за по-претенциозните клиенти), страхотни, модерни дизайни, управление, чрез гласови команди и още много други функции. Асансьорите се използват непрекъснато, те служат за всичко в модерното ни общество, от малките кухненски асансьори, до големите, товарни платформи, асансьорите са незаменима технология, доказала се с надеждността си, усъвършенствала се технология през хилядолетното си развитие.

 

Ние от Интерлифт груп ООД сме горди, че сме част от асансьорната традиция и се надяваме да сме достатъчно достойни, да оставим своя принос в развитието на модерната асансьорна индустрия, ако не глобално, то поне в рамките на България. Потърсете ни!