Английски зимни градини

1
Добави коментар
anelia_77
anelia_77

Английски зимни градини
 
Англия – Меката на зимните градини. Сигурно няма друг народ по света, който да е така запленен от тези луксозни постройки, както Британците. Всъщност, англичаните са „изобретателите“ на два от трите основни архитектурни стила при зимните градини:
Викториански стил (Victorian conservatory) – лесно ще го разпознаете по облите стени и специфичните прозорци, съставени от 3 или 5 части. Този стил олицетворява отговорността и стабилността на стара Европа и перфектно може да бъде съчетан с почти всички видове къщи и сгради.
Отличителна черта на Викторианската зимна градина е наличието на 3 или 5 стенен панорамен прозорец и многостенен покрив изработен от стъкло или поликарбонатни плоскости.
Зимна градина в този стил, определено внася чувство за лукс в живота на собствениците си.
 
 
 
Едуардски стил (Edwardian conservatory) – обикновен и по-народен стил, но носещ в себе си стила на бившата колониална империя. Архитектурата на този стил е съставена основно от прости правоъгълни форми и наклонен покрив, осигурявайки максимално пространство в бъдещата ви зимна градина. Иначе казано, този тип постройки са повече като допълнителна слънчева стая, добавена към вашата къща.
 
Отличителна черта на английските зимни градини е техния покрив, който е взаимстван от традиционните жилищни сгради на Острова. Английките зимни градини обикновено са места за чаени партита, приятни разговори и отпускаща почивка.
 
Типичната цветова схема на интериора на английските зимни градини включва розово и бяло, кремаво и зелено, също така и жълто, синьо или нюанси на старо злато. Традиционно за британците, голямо внимание се отделя на прозорците, като важна част от интериора и затова се отделят и много средства за тяхната декорация. Типично за британския стил зимни градини е използването на стъклопис за декорация, но не са изключени и други методи за украса на прозорците. Завесите, осигуряващи така необходимита сянка в зимната градини се поставят от пода до тавана, обикновено са от топла и мека материя. Отлично допълнение към интериора е килим с мотив от картина.
 
Естествено, английския стил няма да е пълен без да се добави към интериора изкуствено състарена мебелировка в дървесен или светъл (бял) цвят. Но като цяло, почти всички естествени материали са подходящо допълнение към английската зимна градина.

Харесва ли ви тази статия?