Етажна собственост

23
Добави коментар
movies
movies

Филмовият сериал „Етажна собственост“ разказва за днешно време в България. Той разкрива наболелите проблеми на българското общество. Сюжета така майсторски пресъздава българската действителност, че зрителите сами могат да открият своята истинска същност в него, както и да си дадат отговор на въпроси като това европейци ли сме вече или просто съвременни Бай Ганьовци, които въпреки промените носят в себе си манталитета и нравите, с които са закърмени от столетия.
Жанра на филмовия сериал е комедиен. Епизодите не са пряко свързани един с друг. Това прави сериала „Етажна собственост“ още по-интересен, поради липсата на завръзка между отделните серии. Героите са постоянни и може да се проследи тяхното развитие в цялостния филм.
Интереса, който буди „Етажна собственост” се поражда и от факта, че героите, техните съдби, както и ежедневните случки са истински пресъздадени от бита на обикновени хора.
Основно действието е развито в един занемарен панелен апартамент, а обкръжението са истински живущи наематели.
Филмовите роли са:
Джамбазов (Антон Радичков) – той е бивш военен, пенсионирал се на млади години. Ролята му е комична поради странният му начин на мислене и поведението му породено от дългогодишната професия. Има странен подход дори към съседите си.
Гери (Милена Маркова) – красива, млада и повърхностна. Нейната мечта я отвежда в столицата, но трябва да поработи и върху поведението си.
Теменуга (Невена Бозукова) – тя е грозновата и странна. Работи като контрольор, но това не и пречи да е неповторима романтичка.
Живко (Станимир Гъмов) – погребален агент, който обратно на професията си е весел и забавен. Има страхотно чувство за хумор, но понякога е и доста нетипично за бизнеса му.
Жоро (Стефан Денолюбов) – майстор, отдаден на живота и всички удоволствия. Това пречи и на работата му.
Баба Цеца (Надя Савова) – е несравнима клюкарка. Тя е пенсионерка, ежедневието й е обсебено от това да се занимава с хорските дела и всичко ставащо навън.
Величко (Явор Григов) – е домоуправител, мъж под чехъл и комплексар, търсещ всеобщото признание, но без резултат.
Мими (Малица Гладишка) – е съпруга на Величко. Тя е властна и твърда жена. Архитектурата е нейната работа, но мечтата и е друга.
Пепо (Валентин Владимиров) – той е кръчмар в собствената си бакалия, където се събира целия квартал и мъжете обсъждат всички клюки наоколо.
Спиридонова (Мариета Петрова) – тя е известна музикална личност, учителка по настояще, преподаваща пиано и долфеж. Не обичана от съседите, поради шума, който вдига постоянно.
Всички останали третостепенни герои са обикновените жители на квартала.
Пресъздадената истинска атмосфера на живота в страната, прави сериала „Етажна собственост” уникален и неповторим. Засегнатите болни теми от всякакво естество на жителите на един квартал ще накара и най-претенциозните зрители да се загледат, разсмеят и да почувстват неловките и конфузни ситуации на ежедневието. В сериала „Етажна собственост“ са включени всякакви възрастови, социални и морални категории на обществото, което буди интерес в голяма част от зрителската аудитория.
Всичко минаващо в епизодите на „Етажна собственост” е част от делника и празника на всеки българин и това прави филма така забавен за различни групи хора.
Незабравими комични моменти вплетени в несполуките и битието на жителите на един квартал ще разтовари и разсмее всеки зрител обичащ да погледне на живота от веселата му страна.