Лесен начин да си уговорим първа среща

10
Добави коментар
YavorIvanov
YavorIvanov

Може и да звучи като сцена от някоя романтична комедия, но практиката показва, че чудатите запознанства, благодарение на домашните любимци, стават и в реалния живот.

81 % от британците смятат, че притежанието на домашен любимец ги прави по-атрактивни за срещуположния пол, сочи ново проучване цитирано от в. „Фимейл фърст“.

Според него 15% от анкетираните мъже смятат, че ще се запознаят по-лесно с жени, ако имат куче, а 36 % от дамите вярват, че ще им бъде по-лесно да заговорят представители на силния пол, ако ги срещнат на разходка с четириногото в парка.

В същото време практиката показва, че при 50% от собствениците на кучета едно съвсем случайно познанство бива последвано и от романтична среща.

Обяснението на учените е просто.

Жените обожават животни и 69% от тях са склонни да проведат по-дълъг разговор 

с представители на силния пол, които са в компанията на куче.

„Тези резултати показват, че кучетата наистина могат да бъдат най-добрите приятели на мъжете и жените. Те помагат за запознаствата и допринасят за евентуални уговорки за първа среща“, казва Клер Ридли, маркетинг специалист.

Проучването дори дава насоки на британците кои кучета впечатляват повече жените.

„Големите и пухкави кучета привличат вниманието на дамите. Ето защо те са идеалното спомагателно средство мъжете да започнат открит флирт“, казват специалистите.