Американски булдог

1
Добави коментар
randex
randex

Американските булдози са здрава и едра порода, но също така са изключително бързи и подвижни. Достигат от 50 до 71 см и от 27 до 54 килограма. Те имат широки гърди и заострен, мускулест врат, който има вероятност да има увиснала гуша. Породата има здрави кости, компактно тяло с прави и здрави крайници. Имат широка, квадратна глава с ясно изразена бразда, мускулести бузи и муцуна с форма на кутия. Стопът им е изпъкнал и дълбок. Добре

развитите им зъби образуват ножицовидна захапка. Американският булдог има черни и увиснали устни и черен нос. Опашките им са ниски и заострени. Козината на американските булдози е къса, груба и плътно прилепнала и съществува в различни цветове. Много разновидности на бяло, кафяво-сиво, кафяво, червено и жилтокафяво са допустими на конкурсите.

Американските булдози са предани, смели и закрилящи кучета, но не могат да бъдат агресивни. Въпреки репутацията си, Американските булдози стават чудесни домашни животни. Докато са способни да бъдат конкуренти на другите породи, те не трябва да предизвикват необсновано. Породата не е враждебна, макар че имат генетичен нрав за героични постъпки. Когато са добре отгледани и добре обучени, екземплярите стават отлични приятели. Те по природа са добри с деца и задоволяват нуждите на стопаните си. Американският булдог има буден, интелигентен и уверен характер и също така силни защитни инстинкти. Понякога са подозрителни към непознати или агресивни срещу други кучета, важно за американският булдог е да бъде обучен на покорство и добре социализиран още от рано.