Първата ми картичка за конкурс

5
Добави коментар
gimly
gimly

С тази картичка ще участвам в конкурса на Двете елши – Еднослойна картичка. Гордея се с нея, защото за първи път обмислям цялостна концепция за картичка и прилагам пет научени техники.

От Даяна от http://www.splitcoaststampers.com, научих как бекграунда да изглежда фалшиво скъсан.

От Дженифър Макгуайър се научих как да смесвам прекрасните ефекти на дистрес мастилата и ембосинг пудрите.

Елхичките са направени като вместо лепкаво мастило, ползвах маслинено зелен дистрес тампон и пудра на “Papermania”- холографско злато. Ефекта е още по-поразителен на живо.

Научих се и как да ползвам дистрес  мастилата за да оцветя печат.

Особено се радвам, че направих тази коледна звезда без да използвам какъвто и да било пънч. Само въображение, сух ембосинг и дистрес мастило. Техниката да се прави цвете от отделни елементи, научих от сайта на McGill (http://www.mcgillinc.com/). Там правят роза с помощта на пънч, който реже круши в различни размери. Цветята направени по този метод изглеждат невероятно живи. Убедих се в страхотното качество на дистрес мастилата и огромните възможности, които ти дават. Листата на цветето станаха толкова естествено тъмно зелени, че мъжа ми помисли че са истински. А аз просто смесих два цвята (маслинено зелено и джинсово синьо) върху чисто бяло парче картон. Дистрес мастилото дори придаде нова консистенция на картона, все едно държиш истинско листо. 

Може би не съм се справила моного прецизно, но за мен беше истинско удоволствие да направя тази картичка.