Д-р Галина Милева: Поморийци заслужават кмет като Иван Алексиев

11
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

–         Д-р Милева, вие следите отблизо предизборната кампания в Поморие. През двете години като народен представител имахте и изнесени приемни дни в морската община. Как ще коментирате резултатите от първия тур на изборите?

–         Резултатите не ме изненадаха. Поморийци са интелигентни хора, с европейско мислене и история на града по-древна дори от тази на Несебър. Хората ясно заявиха с вота си, че са за промяна на статуквото и наполовина вече го направиха. Общинският съвет от миналата неделя не е с доминиращи гласове от ДПС. Най-много съветници има ГЕРБ. Да не говорим за огромната подкрепа към кандидата на партията Иван Алексиев, който успя да обедини дясно мислещите хора. Поморийци заслужават такъв кмет.

–         Спокойно ли преминава самата кампания?

–         ГЕРБ както обикновено води позитивна и градивна кампания. Станахме обаче свидетели на плакатна война – брошури, позиви и всякакви други плакати се лепяха и пускаха тайно в пощенските кутии за да се опетни името на Иван Алексиев. Както се видя – безуспешно.

–         В едно от малките населени места на общината имаше съобщение за заловен дилър на гласове. Не ви ли притеснява, че вотът може да бъде подменен по този начин?

–         Дилърите на гласове са работа на компетентните органи и се надявам да си свършат добре работата. Разбира се, че подмененият вот чрез заплащане е притеснителен, но той може да бъде неутрализиран. Ако 1000 души гласуват не по съвест, трябват 1200, които да гласуват така както смятат за правилно. Затова хората не бива да се успокояват от голямата разлика между кандидатите, които отиват на балотаж. Необходимо е да са активни, ако наистина искат промяната. Виждате какво направи в Бургас Димитър Николов. Не смятате ли, че и поморийци го заслужават?

 –         Поморийци свикнаха да имат комфорта да се обръщат с проблемите си директно към техния депутат. Ако стане кмет кой ще е връзката им със София?

–         Още в първия ви въпрос вие дадохте отговора на този. И преди, и занапред аз ще имам приемни дни в офиса на ГЕРБ в Поморие. Но най-силната връзка със столицата ще е самият кмет. След две години в законодателната власт Иван Алексиев познава отлично колегите в парламента, както и представителите на най-високо равнище в правителството. Такъв кмет ще е винаги добре дошъл в столицата и смятам, че проектите за Община Поморие ще бъдат приоритетни.

–         Какво ще кажете на поморийци в деня след изборите?

 –         Искам те да кажат помежду си с усмивка: Да, ние направихме промяната.