Ирен Кривошиева: Абортирах в 6-ия месец, за да родя от Ламбо

4
Добави коментар
kocet
kocet

Исках да дам син на този велик човек, който нямаше поколение, казва актрисата…

Жената, родила единствения наследник на Стефан Данаилов, проговаря, за да разкрие покъртителната история между баща и син.

“Цели 25 години мълчах и носих този тежък товар – от респект и уважение към семейството на Стефан. Вече се уморих. Животът е кратък.

Време е да говорим за фактите, да се опитаме да ги приемем и да заживеем с тях”. Това казва звездата от “Хотел “Централ”, която живее със сина си във Флорида, пише “България Днес”.

20 години се писаха всевъзможни измислици за Стефан и за сина ни Владимир. Реших да кажа грубата истина за нашите отношения, доверява Кривошиева.

“Стефан си има своя истина за събитията и отношенията между нас. Но фактите са си факти”, казва актрисата.

По думите й би било измислица, ако тя каже, че връзката им е била романтична приказка, в която принц и принцеса се срещат и от пръв поглед се влюбват.

Кривошиева споделя, че за пръв път вижда Стефан Данаилов на кинофестивала във Варна през 1983 г. и й се сторил надут, студен, надменен. “Като минах край него, той каза: Тия младите не поздравяват”.

После се срещнали на снимките на филма “Поема” през пролетта на 1985 г. “Тогава живеех с друг мъж и бях бременна от него. На терена Стефан много се грижеше за мен, беше много внимателен. Заедно снимахме, заедно вечеряхме. Постепенно се влюбих в него и започна нашата връзка”, спомня си актрисата.

“Тогава реших да направя аборт. Защото разбрах, че искам да родя бебе единствено на Стефан – необикновен човек, докоснат от Бога. Абортирах в 6-ия месец. Помня, че цялата болница беше на крак, а докторът още е жив.

Стефан не знаеше, разбра чак след като всичко свърши. А Владимир беше заченат през декември 1985 г.”, споделя Кривошиева.

“Аз си внуших, че трябва да дам дете на този велик в очите ми човек, който няма деца, няма поколение. За Стефан няма по-хубаво нещо на света от сина му. Неговото съществуване няма смисъл без Владимир. Този факт обаче нямаше как да бъде осъзнат по-рано, започва да се осъзнава едва сега”, продължава тя.

Почти всяка година Данаилов се е срещал тайно с Владимир, когато Владко си идвал в България, казва Кривошиева.

По думите й Данаилов искал да приобщи жена си Мария към онова, което му се случва. “Никога няма да забравя мълчанието си по време на този час и половина, докато бях при Мария Данаилова…”.

“Хората сами трябва да разрушат стените, за да са щастливи”, смята пък самият Владимир.

БЛИЦ

03/11/2011