Подаръци: Как да изберем подарък за шефа

1
Добави коментар
ivanstoev
ivanstoev

Как да изберем подарък за шефа

Избирането на такъв подарък трябва да бъде изключително внимателно, защото то не само може да ви издигне в очите на шефа, но и да ви злепостави пред него и колегите. Ако сте получили покана за някакъв празник на човек, на когото сте пряко подчинен и познавате по-отблизо се поинтересувайте какви са хобитата му и какво обича да прави в свободното си време. Като цяло т. нар. бизнес подаръци трябва да са скъпи, но можете да вложите и малко средства и повече оригиналност. В момента на пазара можете да намерите много варианти за подаръци под формата на ваучери за почивки, масажи, фитнес и т.н. Също така може да намерите и много предплатени ваучери за покупки от определени фирмени магазини, в случай че не знаете точните размери или вкус на получателя на подаръка. Това също е една подходяща идея, с която със сигурност ще зарадвате шефа си.
Ако висшестоящият, който ви е поканил не ви е толкова добре познат и нямате представа за вкуса и навиците му, заложете на стилния подарък. В никакъв случай не се спирайте на евтина картина или сувенир. Не избирайте всичко в последния момент, защото освен подаръка е много важно да подберете добре и опаковката.
Ето няколко идеи за изискани подаръци, които биха трогнали всеки шеф. Разгледайте разнообразието от комплекти – пура, кутия за съхранение и пръстен за рязане. На пазара може да намерите вече и доста комплекти, които да включват пепелник със сребърни или златисти орнаменти, които ще придадaт стил и изисканост на вашия подарък.
Друг вариант е бутилката скъп алкохол. Дали ще бъде вино или уиски – сами избирате. Обикновено се предлагат заедно с няколко чаши или кутия, които със сигурност ще направят много добро впечатление със своята оригиналност. Различните сувенири за офиса са също добър вариант, но е добре да познавате обстановката, за да определите най-подходящия тип (по-екстрaвагантен или не).
Кожените изделия като чанти за лаптоп или документи не са добър избор, ако смятате да пестите средства. Евтините имитации си личат и няма да направят добро впечатление. Затова ви препоръчваме да се спрете на нещо, което можете да си позволите, дори и да е дребно. Все пак е важен жеста и уважението, с което го поднасяте. Със сигурност ще бъдат оценени!