Moon magazine » Blog Archive » Хит обувки “Мери Джейн”

18
Добави коментар
viliyana89
viliyana89

Хит обувки “Мери Джейн”

December 17th, 2008 Вилияна Филипова Posted in Съвети | No Comments »

Европа е обхваната от истинска мания по обувките “Мери Джейн”. Те доминират навсякъде – както в ежедневието, така и по коктейли и галавечери. С обувки от типа “Мери Джейн” са залети и икономичните, и луксозните магазини. Обувките, станали известни с името Мери Джейн, датират от началото на XX век, когато мощна рекламна кампания ги лансира на американския пазар. Тогава американската фабрика за обувки Brown Shoe купува авторските права върху двете деца, герои от разказчета – Бъстър Браун и и сестричката му Мери Джейн. Именно въпросното момиченце носи превърналия се по-късно в моден модел обувки. Навремето той е с нисък ток и с широка каишка под глезена.

Удобните и в известен смисъл смешни обувки обаче по-късно се променят. Каишката им остава, но токът им се повдига, въпреки че пак е удобен за носене.

Днес обувките могат да бъдат видени на Апенините в различни версии – от такива с елегантно тънко токче за вечерни случаи, до такива с по-стабилен ток за ежедневието. Обувки “Мери Джейн” се предлагат в колекциите на Армани, Москино и др.

Tags: Мери Джейн, обувки, Съвети за Красота и Мода

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

You can leave a response, or trackback from your own site.