Програмист търси жена

6
Добави коментар
vasmer
vasmer

Знам, че ще разочаровам много читателки, но не става дума за мен, сори 🙂 За пореден път предоставям гениалните си идеи за ТВ предаване на широката публика, без да искам нищо в отплата.

Нека започнем по-отдалеко. В България има много „програмисти“ ( както хората които грам не отбират от IT сборно наричат всички възможни специалисти в областа ). Толкова много, че чак няма работа за тях – и както преди време премиерът предложи, част от тях трябва да се преквалифицират в овчари ( което ще осигури и връзка с Фермерския формат ). Лесно ще се намерят сгодни IT ергени, и лесно ще се осигури зрителски интерес.

Кандидат-булки още по-лесно ще се намерят. Освен че „програмистите“ като цяло са горе-долу интелигентни и цивилизовани, те са и доста добре платени, сравнени поне с средностатистическия българин. Все ще се намерят няколко  нормални момичета, които не искат от живота повече – само един финансово стабилен, интелигентен мъж. Все ще се намерят и няколко силиконови кифли, които искат да се покажат в телевизионния ефир, и щедро да разклатят пластмасова гръд, надявайки се да бъдат забелязани ( поне за една фотосесия в Playboy и може би – някоя реклама. А ако им провърви, току-виж пробият в чалгата след това, или се срещнат с футболист ? ). За пълнеж ще има и поне една-две девойки, извадени от рубликата „Кой ме иска?“. Сещате се, гърбави, мустакати, с извънгабаритно тегло, интересна колекция от циреи на видимо място или – силно религиозни ( тип „никакъв секс преди брака“ да речем ).

За да е пъстро и интересно, и ергените „програмисти“ ще са подбрани различни. Ще има поне по един представител на следните типове :

IT Модел – лъснат атлетичен момък, с модни дрешки и фешън прическа. Доста вероятно е да е следвал нейде в Западна Европа, със сигурност се занимава с екстремни спортове в свободното си време, неуспяващ да обясни адекватно чий го дърви все още в България.

IT ДобрягаI – дебел  брадат фен на бирата, запален по компютърните игри или да речем – Формула 1. Склонен често да пуска шегички ( често тъпи ) и откровенно мързелив, вероятно бързо би се превърнал в любимец на публиката.

IT Зомби – вманичаен кандидат-гений, имащ странни хобита, слушащ странна музика и вероятно неспособен да общува с други човешки същества. Заради риска да я принесе в жертва или просто да я удуши с LAN кабел, момичетата от тип „Кифла“ някак си няма да се сблъскат с него.

IT Селяндур – пристигнал нейде отдалеко, говорещ на несмилаем диалект, често псуващ, тъп като гъз, затова пък – крайно общителен. Вероятно с прогреса на шоуто ще се окаже, че всъщност е кабелджия, ама опъва интернет кабели – или ги товари в склада. Или ги прекарва през граница. Сещате се – все ще има нещо общо па макар и далечно с IT-то.

IT Льольо – кекаво,вечно хремаво подобие на мъж. Не можещ нито да глади, нито да сменя бушони, нито да си сготви,но пък способен да се пореже на пластмасова бутилка или да се контузи сериозно с мухобийка. С цел зрителите да се трогнат, доста вероятно момичетата тип „Кой ме иска“ да се окажат прикрепени към него. Проблем би представлявал факта, че дори на 30 и отгоре, той все още живее с майка си.

Кандидат-булките ще преминават през ред забавни тестове за своите физически и психически способности, като например :

Скоростно почистване на компютър – задача целяща да покаже сръчноста на момичетата. Като бонус – в продухването на вентилаторите ( на процесор, захранване и видео-карта ) има доза едва прикрит еротизъм. Ще спечели единствената девойка, сетила се да сложи и смазка на лагерите.

Дуел в игра – независимо дали става дума за Quake, Need For Speed или Mortal Kombat. 

Показване на добри познания в сферата на фентъзито и фантастиката – бърз куиз с въпроси от типа “ Ходил ли е Хари Потър на Татуин?“ 

Среднощен запой – поне десетчасов тежък запой с IT компания, придружен от вълнуващи разговори за съдбата на Азерот, бъдещето на Apple след кончината на Стив Джобс и сценария на следващия X-men филм.

Гола борба в кал – нека сме честни, едва ли има мъж, независимо от професията си, който да не оцени специално тази надпревара…

Със сигурност напредъка на шоуто ще роди няколко незабравими лафа, които зрителите с удоволствие да повтарят, както и поне един тъпизъм, който да бъде запомнен от поколенията  ( за справка – „Малее кви балони имаш, сигурно постоянно летиш“ – един от фермерите коментиращ една от „булките“ в фермерския формат ).

Тематиката на шоуто ще позволи да се наберат щедри рекламодатели ( Мултирама, М-тел, Близу, Каменица и прочие ) а гледката на взимащите в пъти повечепари, от лекар или учител, IT Льольо и IT Селяндур със сигурност ще накарат поне няколко деца да се заемат по-сериозно с компютрите. 

Като спин-оф ( разклонение ) на предаването, ще има сумати интервюта с психолози, специалисти по брачни отношения, HR-и и прочие паплач, които надълго и нашироко да бистрят отношенията между кандидат-женихите и кандидат-булките. Задължително, ще има няколко дълги и сълзливи интервюта с роднините на IT Льольо-то, които с умиление ще разказват как в седми клас си е разбил носа, играейки си с балон.

След края на сезона, телевизията автор с гордост ще обяви и предаванията „Политик търси жена“ и „Жена търси нормален мъж“.

Източник: http://damnation.blog.bg