Българо-испанска очна клиника отваря врати в София

33
Добави коментар
boreca6
boreca6

Българо-испанска очна клиника отваря врати в София

health.bg
14-11-2011

Световноизвестният очен хирург проф. Хорхе Алио (Испания) ще оперира у нас.

Проф. Хорхе Алио, един от най-известните хирурзи офталмолози, пристига в София за първите планови операции в столичната очна болница „Ресбиомед” (Resbiomed).

Екипите на Vissum и Resbiomed създават първата по рода си  испанско-българска офталмологична клиника. Проектът стартира с операции за усложнена катарактна хирургия, които ще бъдат извършени лично от професор Алио на 18 и 19 ноември т.г.

Проф. Хорхе Алио е основател и медицински директор на Офталмологичния институт в Аликанте, Испания, създател на очни клиники Vissum. Той е водещ специалист в областта на рефрактивната хирургия, професор по офталмология и завеждащ офталмологичната клиника в университета „Мигел Ернандес”. Автор е на 61 книги, на стотици научни публикации в най-авторитетните национални и международни специализирани издания.

Притежава 36 патента и оригинални изобретения, удостоен е с 30 награди за клинична и изследователска дейност.

Неговата фондация работи основно за откриване на очни аномалии и предпазване от слепота чрез кампании, насочени към  групи хора, изложени на най-голям риск от зрителни проблеми, стимулира обучението, научноизследователската и лечебната дейност в Испания и по света.                                                                             

Корпорацията Vissum се състои от 27 клиники – признати световни центрове за проучване, диагностика, консервативно и хирургично лечение на очните заболявания. В тях работят над 300 специалисти, които помагат на повече от 150 000 пациенти годишно. Големият технологичен и научен напредък в офталмологията през последните години ни позволява да предложим най-добрите решения за широк кръг заболявания, за които доскоро нямаше подходящо лечение, твърдят от екипа на испанския институт.

Основни сфери на тяхната работа са: катаракта, глаукома, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация, свързана с възрастта, лазерна рефрактивна хирургия при рефракционни аномалии, детско зрение  и други.

Малко са хората по света, които остават без очни проблеми през целия си живот, не ползват очила или контактни лещи. Най-широкоразпространените проблеми – късогледство, далекогледство, астигматизъм, наричани рефракционни аномалии, както и пресбиопията (старческо далекогледство), имат две модерни решения – имплантиране на рефрактивни вътреочни лещи и лазеркоригираща очна хирургия.

Именно благодарение на рефрактивната лазерна хирургия милиони хора по света вече забравят за очилата и лещите, получават ново качество на живот. Рефрактивната хирургия е процедура, при която минимални корекции във формата на роговицата променят способността на окото да фокусира, като по този начин се намалява или премахва необходимостта от коригиращи помощни средства.

бутони за социални мрежи