Васил Найденов напуска България

1
Добави коментар
sshateva
sshateva

понеделник, 14 ное 2011 г. 12:32 ч.

Изпълнителят на десетки хитове и всенароден любимец Васил Найденов напуска България и си стяга куфарите за Германия, научи „Всеки ден“. Той вече е разкрил плановете си пред най-близките си приятели, а те са му дали кураж да остави всичко тук и да хваща самолета.

„Абе писна ми, махам се“, ядосан заявил той, без да уточнява какво го е афектирало толкова. Кеца бил категоричен, че тук повече няма да стои. Окновният аргумент за бягството му са проблемите с НАП. Оказа се, че звездата дължи над 1 милион лева данъци, които ако не плати, ще му създадат сериозни юридически проблеми. Факт е, че Найденов има фенове в Германия още от средата на 80-те , когато изпя на немски хита си „Сбогом, моя любов. Певецът е в контакт и с местни продуценти, което допълнително му дава кураж да напусне България.

Васил Найденов – живата легенда, се оказва един от най-богатите родни изпълнители. При проверката на НАП излязоха на светло милионите, спестени от певеца, за които обаче не са платени нито лев данъци. Васил Найденов трябваше да плати повече от 1милион лева, защото в противен случай го чака живот зад решетки. Подобно на естрадната прима Лили Иванова и той не прояви желание да се издължи на държавата на време.

По данни на институциите Кеца е натрупал 7 милиона лева, за които не е платил и стотинка данъци. Той никога не е подавал декларация за доходи, а на въпрос откъде са парите му отговаря, че не помни. Едва ли са само от концерти, смятат запознати, въпреки че Кеца не пее за по-малко от 5 бона на участие. Изпълнителят не се лишава от скъпи екскурзии и има доста висок стандарт на живот. Наскоро неговият близък приятел и импресарио Ивайло Манолов се опита да го извади от положението като заяви, че всички приходи и разходи на Кеца минават през неговата фирма, която издава фактури. Дори той обаче не се нае да го защити за изминалия период, за който данъчните са го хванали.

„Той е призната легенда, не става въпрос за това, че му завиждаме за богатството, но е редно да внася дължимото, както прави всеки гражданин не само у нас, а във всяка държава, включително и Германия“, коментираха данъчни инспектори.

Заради звездния статут на певеца, от НАП дори се съгласиха да плаща разсрочено. И това обаче не го задоволи. Оказа се, че Найденов е имал подобна гражданска култура през целия си съзнателен живот. Той никога не е имал счетоводител, а данъчната декларация му е напълно непознат документ. Явно певецът смята, че в Германия законите не важат и там ще живее живота, който тук не може да води.