Показаха уникално разбиване на камъни в бъбреците

1
Добави коментар
6o6ko
6o6ko

По време на интензивна оперативна сесия в столичната Хил клиник бяха раздробени на прах високо разположени и фиксирани камъни без скалпел.

Уникалното при процедурата е, че целият материал се извежда от организма. За разлика от практикуваните досега методи лазерното разбиване на камъни е с най-висока ефективност, при него не се използват ударни вълни, нито се извършват разрези.
Лазерът работи с микротънко оптично влакно, което достига до камъка през естествените уринарни пътища. Посредством влакното се подава мощна светлинна енергия директно върху камъка, за да се раздроби на по-малки части. Пациентите се завръщат вкъщи на следващия ден след процедурата без оплаквания и без риск от усложнения.

Д-р Шатка е главен лекар на Амералд клиник (Бремен, Германия). За неговите постижения в областта на ендоскопската и реконструктивна урология и протезиране Амералд клиник е единственото медицинско заведение в Европа, отличено с „Center of Excellence“. Той ще извършва ежемесечни оперативни сесии в България.