Синът на Шер ще си сменя пола в Сърбия

3
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Синът на Шер ще си сменя пола в Сърбия

17 ноември 2011
  Любопитно
   

Чез Боно (42), роден с името Честити, като дъщеря на популярната американска певица Шер и Сони Боно, най-вероятно ще повери операцията за смяна на пола си на сръбския уролог Мирослав Джорджевич.

Такава процедура в Сърбия струва около 6-7 хиляди евро, докато в САЩ е между 20 и 60 хиляди евро. Доктор Джорджевич прави годишно около 35 такива операции. Чез може да бъде опериран в Белград, а може и в една клиника в Детройт, където урологът също има право да практикува.

На 18-годишна възраст Чез признава на родителите си, че е лесбийка, а преди няколко години и че се чувства мъж. През 2008 започва операциите за трансформиране. Засега са му премахнати гърдите и е на хормонална терапия, а неотдавна съдът в Лос Анджелис одобри искането му за смяна на името и пола. Остана само една стъпка – направата на пенис. Процедурата трае няколко часа и се прави под пълна упойка. Тестисите се изграждат от силикон, а за пениса има два варианта. В единия от случаите може да се използва клитора, който е доста увеличен от хормоналната терапия. Такъв пенис, обаче, не е функционален, единствено позволява да се уринира прав. Около 70% от пациентите се задоволяват с този вариант, тъй като сексът не им е толкова важен. Останалите си увеличават пениса. Взема се кожа от подлактите, стомаха или гърба, след което се вгражда протеза, даваща възможност за ерекция. Тази процедура се прави на повече стъпки и трае около 8 месеца.

На операция за смяна на пола се подлагат един на 37 000 мъже и една на 107 000 жени. Според статистиките, най-голям брой транссексуалисти има на възраст от 18 до 25 години, над 40 години броят им драстично намалява. 50 на сто от транссексуалистите не доживяват до 30 години, поради самоубийство. Тези личности често понасят физическо и емоционално насилие от околните.