Ценни съвети за бърз растеж на ноктите на ръцете

37
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Ценни съвети за бърз растеж на ноктите на ръцете

Всяка жена иска да изглежда добре, първо да се хареса на самата себе си и после разбира се и на околните (особенно на любимият си мъж). Важна част от визията е красивият и изящен маникюр. Сигурно се питате колко бързо растат ноктите на ръцете и защо понякога те се чупят?

За да се получи самото подравняване е необходимо плочката на всеки пръст да се изреже до дъно. Най-вероятно имате липса на вещества, от които зависи растежа и твърдоста на нокътя.

Всичко за ноктитена ръцете

Ето няколко ценни съвета за добро подхранване на плочката за да може да изглежда хубава  и здрава.Ако например имате лошо оросяване на крайниците това автоматично означава , че витамините и минералите, както и аминокиселините, които се пренасят чрез кръвта не могат да достигнат до ноктите.

Поради тази причина те растат по-бавно. Ако забележите това е добре редовно да си масажирате плочката в основата където е самата кожичка.Когато е топло времето, особенно през лятото ноктите растат по бързо, както разбира се и косата. Логично през зимата е обратният процес,  защото  кожата става суха, а ноктите чупливи.

Женски маникюр-подръжка

Слагайте си ръкавици когато излизате навън, а вечер си правете маслена баня. В една купичка с вода добавете зехтин. Загрейте сместа до търпима температура и си потопете върховете на пръстите за няколко минути. След това е желателно да не си измивате ръцете , а да ги оставите да се изсушат сами. За да си гарантирате здрави нокти,  които да укрепнат сами е добре да не ги пилите отстрани. Оставете ги да израснат до края на възглавничката и само ги оформете като ги заоблите. Не е добре да ги оставите да станат дълги и още повече да ги заострите.

Това би било доста голямо изпитание за тях да останат цели. Счупванията не са изключени и при това са доста болезнени. Едно от предимствата на лакирането е, че стабилизират нокътя, придават му по-устойчива структура.

Единственната особенност е,  че е необходимо да нанесете така нареченият базов слой и след това цветният лак. Не се подвеждайте от различните писания, че лакирането влияе на ноктите като ги изтощава. Нищо подобно!

Просто си купувайте качественни лакове, които освен, че са по-трайни но и щадят плочката. Подхранват я с ценни минерали и витамини.