Земеделски Земи

12
Добави коментар
dombg
dombg

Понеже преди няколко седмици предрекох (еха, как звучи) сриването на цените на земеделските земи.Лично аз не мога да разбера  защо хората не го виждат или  не осъзнават случващото се.Аз не съм врачка, но мога да предвидя, че цените на земеделската земя започва да спадат.Тенденцията на спад ще се затвърди веднага след нова година и нивата за Русенско ще стигнат 350 -450 лева.В този ред на мисли това ще се случи и с останалата част на България.

                            Защо си мисля ,че ще се случи именно това?

1. Както написах в предната статия симптомите за срив на пазара на земеделска земя са налице.

2. След 01.01.2012 година арендаторите ще получават субсидиите си на базата на добив а не на декар. Следователно при лоша година ще искат да платят по-ниска рента.Този факт ще им върже ръцете за по-големи цени на земите, защото сметнато през добив изплащането на инвестицията става мноооого дългосрочна.Логично те ще реагират с ниски цени съобразени с новата обстановка.

3.Много от арендаторите имат сключени договори и заверени за арендуване или наем (аз лично съм виждал до 2018 година)който са на нива от 18-20 лева при сегашното положение е по-добре да си плаща рентата и да не я купува земята.

Вземайки предвид тези хипотези в момента е „последния влак“ и кажи речи „последния вагон“ ако някой иска да продава на по-високи цени.

                      Какво предлагам за да се улесни именно хващането на последния влак?

Пътуваме

Това означава,че ако сте от друг град и искате да продадете нивите си.Разбираме се за условията и цента и човек от фирмата пътува до най-изгодното за Вас населено място където може да се осъществи сделката.

(Примерно ако сте от В.Търново и имате земи в Русе ние ще дойдем до Бяла за да спестим разходите по пътуването Ви.) 

Нотариус

Сделката се изповядва пред нотариус.

Плащане

Плащането се извършва или по банков път или в брой според изискванията на закона.

В този ред на мисли предлагаме тази  нова услуга за нашите клиенти.