Упражнения по стил: Кармен дел Орефис » Кой кой е?

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Днес наше вдъхновение е една удивителна дама, която е легенда в историята на модата. През 2011 Кармен дел Орефис отбеляза своите 80 години, но все още гордо пръстъпва по котешката пътека. Тя е известна като най-възрастната манекенка в модната индустрия, което дори е отбелязано в книгата на Гинес.

Ние твърдо заставаме зад позицията, че истинската красота е непреходна, също като истинската жена. А Кармен дел Орефис със сигуност е такава. Снажна фигура, изразителен поглед, добре оформени скули, буйни бели коси и ненадминат стил… Тази великолепна жена години наред е муза не само на големите дизайнери и фотографи, но и на самия Салвадор Дали.

Кармен дел Орефис е част от житейския път на много модни къщи като Dior, Balenciaga, Chanel, Donna Karan, Hermes, Galliano. За нас е удоволствие да ви представим малка част от личността и стила й.

Присъствие на подиума

За своята достолепна възраст Кармен дел Орефис не е загубила и частица от очарованието и красотата си, когато дефилира на подиума. Въпреки че облеклата, които носи по време на ревю не са нейн личен избор, те са станали част от стила й, затова не можем да пропуснем да ви преставим няколко кадъра от котешката пътека. Кармен изглежда повече от зашеметяващо в пищни и разкошни одежди.

Божествената елегантност

Няма спор, че модният усет на прословутата манекенка е достоен за уважение. За светски мероприятия Кармен дел Орефис винаги изглежда блестящо. Класическата цветова палитра много й отива, но тя не се страхува да бъде дръзка и предизвикателна с животински щампи или ярки розови нюанси. Често комбинира тъмно облекло с колоритен или пастелен акцент.

В гардероба й виждаме елегантни рокли, интересни модели сака, разкроени панталони, кимона, ризи и много добре подбрани аксесоари. Кармен обича V-образните деколтета, които издължават шията и насочват погледа към красиво колие. Аксесоарите са важен елемент от визията й. Шикозни или екстравагантни шапки, атрактивни шалове, масивни бижута и кокетни чанти завъшват женствения й силует.

Архивите помнят Кармен дел Орефис…

Няма как да не ви върнем назад във времето, когато се ражда звездата на тази знаменита жена. Едва на 13-години тя навлиза в света на модата, за да остане в историята до наши дни. Самата тя казва, че ще умре на високи токчета. Изказване достойно за уважение, защото говори за любовта, която Орефис изпитва към професията си.

„Манекенството е единственото нещо, за което имам квалификация, в което имам опит и което обичам”, казва тя.

Още от млада тя излъчва неповторим аристократизъм, класа и елегантност, въпреки че корените й нямат нищо общо с висшето общество. Нейното лице краси кориците на модните списания още като тинейджърка, когато позира за Vogue и Harper’s Bazaar. На 15 години Кармен става лице на корицата на модната библия, което се случва през далечната 1946 година.

За тази жена може много да се говори, но за да не ставаме отекчителни, ви приканваме просто да разгледате снимките и да се наслаждавате на Кармен дел Орефис, защото от нея определено има какво да се научи….

Вижте една възхитителна фотосесия заснета през тази пролет за италианското издание на Vanity Fair. Фотограф е Ruven Afandor, а за стайлинга се е погрижила Anna Brambilla.

Автор: Делица Цонева