Коли под наем Русе

1
Добави коментар
grent
grent

Русе

 

Русе е голям пристанищен град по поречието на река Дунав в Североизточна България. С население от близо 150 000 жители той е петият по големина град у нас. Русе е сред най-важните икономически центрове в страната ни. В районът му се намира „Дунав мост“, наричан в миналото „Мост на дружбата“, което е единственото съоръжение от подобен тип в българо-румънския участък на река Дунав. Русе се намира на около 300 км. от София и 200 км. от Варна. “Дунав мост” превръща града в един от най-важните транспортни възли в страната.

Русе е град с 23-вековна история. Започва изграждането си на тракийско селище, което през римско време се превръща в крепостта Сексагинта Приста или “Пристанище на 60 кораба”. Имератор Веспасиан прави от града военно седалище и флотска станция. Крепостта била разположена на главния път от Сингидиум (днешен Белград) до делтата на Дунава. Тук през различно време станували кохорти от по 600 души и други военни единици.

Градът е голям български индустриален център. В Русе се намира и най-голямата Свободна безмитна зона на територията на България, както и две индустриални зони — източна и западна. В съвременната икономика на града преобладават отраслите на леката промишленост — шивашка, текстилна и хранително-вкусова. 8000 човека в града са заети в шивашкото производство. Доказателство за развитието на града е наличието на цели шест мола – Роял сити център, търговски център Дунав, Ялта, комплекс Евас, Мега Мол и Mall Rousse, както мултиплекс с 10 кинозали. В процес на строеж са Бизнес парк Русе и спортната зала. Предстои откриването на пречиствателната станция в Русе.

Централната част на града е известна с уникалната си архитектура от края на XIX и началото на ХХ век. В старите сгради широко са застъпени стиловете барок, модерн, неокласицизъм и сецесион, а фасадите са украсени с еркери, балкони, колони, пиластри, арки, скулптурни фигури, бюстове, монограми и гербове. Стилът е повлиян от виенската архитектура. И не е случайно, че често наричат Русе “Малката Виена”. През 2009 година дунавският град спечели почетната награда за най-красив град.

 

Забележителности

 

Русе крие истинска магия в сърцето си. Забележителностите и архитектурата придават мистичен привкус на града. Природен парк “Русенски Лом” е приказно място. Тук се намира и единственият действащ скален манастир в България. “Св. Димитър Басарбовски” намиращ се край село Басарбово. Хубаво е да се види и лесопаркът “Липник”, който е разположен в района на село Николово, на 10 км от град Русе. Намира се в огромен горски масив от липови дървета с площ от около 20 000 декара, откъдето произлиза името на местността. Смятан е за най-големия лесопарк на територията на България. Пещерата Орлова чука също пази своите тайни. Тя е втората пещера у нас по обща дължина на галериите – 13 437.

В сърцето на Русе също могат да се видят забележителни неща. Паметникът на свободата, Доходното здание, улица “Александровска”, родният дом на писателя Елиас Канети, Къщата на Андрея Тюриор, Вазата и още, и още. Всички те просто ви чакат да запалите колата, наета от GRent, и да ги посетите. Музеите, многото църквите и Римската крепост “Сексагинта Приста” ще направят пътуването ви незабравимо и изпълнено с емоции.

 

Коли под наем в Русе

 

Петият по големина град в България предлага доста големи възможности. Русе се намира сравнително близо до две големи летища – Бургас и Варна. Следователно и Черно море. Стотици хиляди туристи минават през града към Черноморието ни. Русе е свързващата точка между България и Румъния. През уикендите хиляди румънци идват на пазар отвъд Дунава. Румънската столица Букурещ се намира на по-малко от 100 км. от града. В този участък е и замъкът на Дракола. Това пък кара много хора да запалят колата и да се запътят към северните ни съседи. Така че ако планирате да посетите Русе или това да бъде отправната ви точка към Букурещ, да се запознаете със забележителностите, да съберете тен и незабравими емоции, не се чудете, резервирайте кола под наем. GRent пък ще ви даде достатъчно възможности за вашия комфорт.

Палите наетият автомобил под наем и след минути сте в лъскавите молове, 5-звездтите хотели, до хилядолетните останки, до безбройните забележителности на града. GRent е една от водещите компании за наем на коли под наем. Предлагаме ви най-лесният и добър начин да се насладите на красотата. GRent предлага достъпни нови автомобили под наем за вашия комфорт и перфектно пътуване по русенските улици.

 

 

Съвети за избор на коли под наем от GRent

 

Взели сте вече решение и минути ви делят да ни звъннете. Ние също ще ви помогнем. И все пак разгледайте още веднъж страницата ни. Изберете колата, която ще си свърши работа. Помислете внимателно. Ако пътувате с деца и имате много багаж, по-комфортно за вас ще бъде да наемете седан, миниван или джип. По-изгодните оферти пък логично са от по-малкия клас коли под наем. Вижте нашите промоции. GRent предлага и достатъчно допълнителни екстри при наемането на автомобили под наем. Няма да ни бъде проблем да ви осигурим багажник за ски, багажник за покрив, вериги за сняг, бебешки и детски седалки, GPS система и какво ли още не. Желанието на клиента е закон за нас.

GRent предлага най-изгодните цени на пазара за автомобили под наем. Особено изгодни са дългосрочните варианти. В цената са включени: 24-часова пътна помощ, застраховка “Гражданска отговорност”, платена пътна такса, неограничен пробег, CDW и ТР. Четете внимателно условията за наемане на автомобила преди да резервирате. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас.

 

Крайна цена на наетата кола под наем

 

Всички показани оферти са с цени без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационният процес). В крайната цена са включени:

Неограничен пробег

Застраховка “Гражданска отговорност”, валидна за Европейския съюз

Пътна такса – винетка за територията на Република България

24-часова пътна помощ за територията на Република България

CDW – oграничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата

 

TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил

Такса доставка летищ

 

Автомобили под наем

 

Вече сте взели решение, пуснали сте заявка и сте одобрени. Следващата стъпка е да бъде направен оглед на харесания от вас автомобил под наем с представител на GRent. Ще разгледате внимателно наетия автомобил за драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват щателно в приемно-предварителния протокол. Проверете километража, всички светлини, огледала. Добре е евентуални проблеми да бъдат съобщение на нашия представител. Запознайте се с наетата кола под наем преди да напуснете паркинга. Разгледайте я внимателно, защото и най-малките детайли ще бъдат важни за вас. Проверете резервоара, вижте от коя страна може да зареждате, прегледайте мигачите, чистачките, фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели,  регистрационният номер и модела – така няма да я изгубите първият път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Запомнете: Настроите огледалата за обратно виждане Настроите си радиото Разберете как се регулират прозорците Разберете как се включват мигачите Разберете как се включват светлините Разберете как се включват чистачките Разберете как се включва ръчната спирачка

 

Връщане на наетия автомобил под наем

 

Всяко хубаво нещо има своя край. Поне до следващия път. Вече сте си изкарали добре почивката. Събрали сте много положително емоции и трябва да се връщате към ежедневието си. Или пък сте свършили работата си във Варна и вече трябва да върнете наетия автомобил. Ето няколко важни неща, които трябва да направите, преди да ни го върнете. Винаги пълнете догоре резервоара, преди да върнете наетия автомобил. Не забравяйте да огледате дали не сте забравили нещо. Прегледайте внимателно багажника. Случват се и грешки, ако сте забравили нещо, не се притеснявайте да позвъните в офиса. GRent ще ви помогне да се насладите по най-добрия начин на Русе.

 

Съвети за шофиране в България

 

Минималната легална възраст за шофиране в България е 18 години. Трябва ви валидна шофьорска книжка. Гражданите от страните в Европейския съюз и Швейцария могат да ползват националната си шофьорска книжка. Това е така, защото България е член на Европейския съюз. Ако сте от страна извън ЕС, може да ползвате книжката си за период от една година. слагането на предпазни колани е задължително, включително и за пътниците на задната седалка. Децата до 12-годишна възраст нямат право да се возят на предната седалка. Мотористите задължително носят предпазни каски. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 ноември – 1 март. GRent съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината наетите от тях коли под наем. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство. Карайте в дясното платно.

Ограничения за скоростта: Магистрала: 120 км/ч Извън населени места: 80км/ч В населени места: 50 км/ч