Дървени къщи: Дървена къща с модерна архитектура в Сан Франциско

3
Добави коментар

Тази къща, проектирана от Quezada Architecture е страхотен пример за модерна архитектура с традиционен материал като дървото. Въпреки че интериорът е изключително модерен и изчистен, къщата притежава онова топло и приканващо усещане, характерно за един дом.

Облицованите стени, както отвън, така и отвътре придават естествен, суров акцент, на иначе изискания стил в интериора. Като се започне от фасадата на къщата и се мине през помещенията, забелязваме че облицовката навсякъде е от естествен дървен материал във всички възможни цветове – червено, лилаво, медно и жълто, присъстват наред с традиционните цветове.

Каменните подове създават приятен хладен контраст с дървените стени. Стъклените стени естествено озаряват къщата и в същото време предлагат на обитателите прекрасни гледки.

Къщата е позиционирана на планински склон и е заобиколена от спиращи дъха гледки. Затова и около къщата са организирани няколко външни пространства, които предлага удобна мека мебел, чист въздух и природа в изобилие. Това е и най-често използваната зона от къщата.

До едно от тези малки външни дворчета води кокетна пътечка, стените на която са изцяло облицовани с дърво, а покривът й е  изграден от стъкло. 

От едната страна на къщата е оформено още едно малко дворче – с масичка и столчета, подходящо както за сутрешна закуска, така и за следобедно кафе.

Баните са може би единствените места, в които няма дървени облицовки – изпълнени са изцяло от камък и стъкло.

Тази дървена къща изглежда изключително гостоприемна и широко е отворила своите врати за гости и посетители.